Ga naar Content

Sprinter Dylan Groenewegen van Champs-Élysées in Parijs naar hooischuur in Landsmeer

Wielrenner Dylan Groenewegen heeft een prachtige CV. Zo won hij al vijf ritten in de Tour de France en werd hij Nederlands kampioen. Toch doet hij ook graag mee aan de Amsterdamse cross competitie. "Elk jaar doe ik wel een paar keer mee. Anders had ik vandaag vijf uur door de polder moeten fietsen", vertelt Groenewegen nuchter.

Van Champs-Élysées naar hooischuur in Landsmeer - NH Nieuws

En zo stond Groenewegen zondagmiddag aan de start bij een wedstrijd van de Amsterdamse cross competitie in Landsmeer. In een hooischuur schrijft de geboren Amsterdammer zich in en betaalt hij de zes euro aan inschrijfkosten.

"Ik zie het vooral als een goede training. Ik kan hier lekker op de fiets heen. Dan een uurtje lekker crossen en dan weer terug. Zo zit je met een voldaan gevoel op de bank", aldus Groenewegen.

"Een wedstrijd voor profs tot amateurs of ouwe buurmannen die elkaar het leven zuur willen maken in het veld"

Voorzitter Rinus Cerfontain

"Een wedstrijd voor profs tot amateurs of ouwe buurmannen die elkaar het leven zuur willen maken in het veld", vertelt voorzitter Rinus Cerfontain over de Amsterdamse cross competitie.

15-jarig talent 

Om 13:00 uur start de categorie tot 45 jaar en start Groenewegen. De 15-jarige (!) Michiel Mouris slaat al snel een gaatje. Groenewegen moet de hele wedstrijd in de achtervolging, maar slaagt er niet in het gat te dichten. Mouris wint de wedstrijd en Groenewegen wordt tweede op een aantal seconden. "Het ging best goed. Er was iemand gewoon beter en ik heb in ieder geval een bosje bloemen", laat Groenewegen weten na de wedstrijd. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52