Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Daverende verrassing Dylan Groenewegen: Amsterdammer sprint naar ritzege in Tour

3 juli 2022, 17.27 uur · Aangepast 3 juli 2022, 20.05 uur · Door Milton Pus

Dylan Groenewegen heeft de derde etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De 29-jarige Amsterdammer was de snelste in een massasprint tegen onder meer Wout van Aert. De wielrenner van BikeExchange Jayco kwam na ruim vier uur over de finish in het Deense Sønderborg.

Dylan Groenewegen (midden, blauw) was de snelste in het Deense Sønderborg. - Foto: Orange Pictures

Van Aert kwam als tweede over de streep en behoudt daardoor de gele trui. De Belg greep voor de tweede keer naast de dagzege, nadat hij zaterdag Fabio Jakobsen voor zich moest laten. Naast Groenewegen en Van Aert kwamen Jasper Philipsen en Peter Sagan tegelijkertijd over de finish.

De jury moest nog het snel checken, maar de zege werd niet meer afgepakt van Groenewegen. Zondag was de laatste etappe in Denemarken en maandag volgt een rustdag. Vanaf dinsdag is de herstart van de Tour in Duinkerke. 

Bekijk hieronder de fotofinish van Groenewegen:

Groenewegen maakte deze week na drie jaar zijn rentree in de Ronde van Frankrijk. De afgelopen periode stond voornamelijk in het teken van zijn schorsing. Hij werd voor negen maanden geschorst in 2020 door een zwaar ongeluk met Jakobsen. Dat gebeurde bij de Ronde van Polen. De laatste ritzege van de Amsterdammer in de Tour de France was in 2019. Hij won in 2018 twee etappes en eentje in 2017. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]