Ga naar Content

Sprinter Dylan Groenewegen klopt rivaal Fabio Jakobsen in Hongarije

De vierde etappe in de Ronde van Hongarije is een prooi geworden voor Dylan Groenewegen. De Amsterdammer was in de massasprint landgenoot Fabio Jakobsen te snel af.

Wielrenner Dylan Groenewegen - Foto: Pro Shots / SIPA USA

Jakobsen begon de sprint van kop af, maar de timing van Groenewegen was beter. Met een ruime voorsprong passeerde de Noord-Hollander de finish in Kazincbarcika. Het is voor Groenewegen zijn derde ritzege van het seizoen. Eerder won hij twee etappes in de Ronde van Saoedi-Arabië.

Sinds de zware valpartij in de Ronde van Polen, waarna Jakobsen in coma terecht kwam, is dit de eerste keer dat Groenewegen en Jakobsen eerste en tweede worden in een wielerkoers. Het is sowieso een Nederlands feestje in Hongarije, want Olav Kooij won de openingsrit en de tweede en derde etappe waren een prooi voor Jakobsen.

De Ronde van Hongarije eindigt morgen met een heuveletappe. Jakobsen begint de dag als leider in het algemeen klassement.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke zondag tussen 17.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]