Start van hoofdcontent

Sport

nl

Nieuwe ploeg doet Dylan Groenewegen goed: "Het is alsof ik aan hoofdstuk 2 begin"

23 februari 2022, 16.39 uur · Aangepast 23 februari 2022, 17.56 uur · Door Stef Swagers

Wielrenner Dylan Groenewegen zit op zijn plek bij Team BikeExchange. De Amsterdammer besloot eind vorig jaar om de overstap te maken van Jumbo-Visma naar de Australische ploeg. "Voor mijn gevoel zat ik een beetje op een dood spoor", vertelt Groenewegen aan AD.nl.

Wielrenner Dylan Groenwegen bij zijn nieuwe ploeg - Team BikeExchange-Jayco

"Ik merkte vorig jaar toen ik mijn comeback maakte, dat ik niet heel lekker in mijn vel zat. Ook na alles wat er was gebeurd natuurlijk. Na mijn schorsing ging ik weer wedstrijden rijden, maar dat ging niet echt lekker. Het begon al in de Giro, daarna de Ronde van België. Toen ik binnen de ploeg vroeg naar de sprinttrein, moest ik het gaan doen met andere jongens."

"Ik vroeg me af of ik mezelf nog wel helemaal terug zou vinden bij deze ploeg. Het antwoord was heel duidelijk: nee"

Wielrenner Dylan Groenewegen

Groenewegen zag dat Jumbo-Visma vooral met het algemeen klassement bezig was. "Alleen moest ik aan mezelf denken. Wat wil ik? En dat is een echte sprinttrein om me heen. Ik vroeg me af of ik nog wel op mijn plek zat. Ik dacht ook aan de grote ronden. Afgelopen jaar heb ik de Giro gereden, maar mijn hart ligt toch echt bij de Tour. Voor mijn gevoel zat ik een beetje op een dood spoor. Ik vroeg me af of ik mezelf nog wel helemaal terug zou vinden bij deze ploeg. Het antwoord was heel duidelijk: nee."

Band met Alkmaarder Merijn Zeeman

"Ik laat ook heel veel mensen achter", vervolgt Groenewegen. "Bijvoorbeeld Merijn Zeeman, mijn trainer, met wie ik een heel goede band had. Merijn was meer dan mijn trainer. Hij gaat met heel zijn ziel op in het fietsen. Hij ziet de ploeg echt als zijn kindje en daar geeft hij alles voor. Dat heeft hij ook altijd voor mij gedaan. In de goede jaren met de Tour-overwinningen, ook tijdens mijn schorsing en toen ik wegging. Mijn vertrek sloeg bij Merijn in als een bom, maar dat is ook goed. Dat geeft onze verstandhouding aan."

"Zij zien me als Dylan Groenewegen die voor hen sprints moet gaan winnen. Het is alsof ik aan hoofdstuk 2 van mijn carrière begin"

WIELRENNER DYLAN GROENEWEGEN

Groenewegen ging ook nog in op de crash met Fabio Jakobsen. Dat moment zal hij nooit vergeten. "Dat moet je ook niet proberen. Maar je moet het wel een plek kunnen geven. Ik heb het wel achter me kunnen laten. Misschien is daar een nieuwe ploeg ook wel belangrijk in geweest. Zij zien me als Dylan Groenewegen die voor hen sprints moet gaan winnen. Een nieuwe stap, nieuwe mensen en ik ben ook van management gewisseld. Het is alsof ik aan hoofdstuk 2 van mijn carrière begin."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]