Start van hoofdcontent

Sport

nl

Dylan Groenewegen wint op de Champs-Élysées

23 juli 2017, 21.18 uur · Aangepast 23 juli 2017, 22.01 uur · Foto: ANP/Bas Czerwinski

PARIJS Dylan Groenewegen heeft de mooiste sprint van de Tour de France gewonnen. De 24-jarige Amsterdammer kwam op de Champs-Élysées als eerste over de streep na een lange sprint. De eindzege van de Tour ging voor de vierde keer naar de Brit Chris Froome.

De sprinter van LottoNL-Jumbo won de massasprint in Parijs voor de Duitser André Greipel en de Noor Edvald Boasson Hagen. Hij zorgde daarmee voor de tweede Nederlandse zege. Een week geleden kwam Bauke Mollema als eerste over de streep in een bergetappe.

Groenewegen was al een paar keer dicht bij etappewinst tijdens de Tour, maar hij bewaarde die winst dus voor de mooiste aankomst: die in Parijs.

Lees ook: Dylan Groenewegen weer iets dichter bij etappewinst in de Tour

"Hier gaan we wel een biertje op drinken"
"Ik had gehoopt op een overwinning en als het dan lukt is dat geweldig", zei een geëmotioneerde Groenewegen voor de camera van de NOS. "En als je dan toch moet winnen, kun je het het beste hier doen. Het was een beetje boksen met Kristof voor de laatste bocht en ik hoorde nog aanmoedigingen in mijn oortje."

Behalve dat de zogenoemde sprinttrein van Lotto niet altijd werkte zoals het moest, kwam Groenwegen vaak ook te laat op topsnelheid omdat hij zich liet insluiten. "Ik wilde ook steeds vroeger de sprint aangaan. Nu lukte dat en win ik, uitgerekend hier. Dit is een droom, naar deze rit keek ik als jongen. Hier gaan we wel een biertje op drinken." 

Foto: ANP/Bas Czerwinski