Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: bloedstollende Zaanse korfbalderby tussen KZ en Groen Geel eindigt onbeslist

Na een jaar afwezigheid stond vanavond weer de Zaanse korfbalderby op het programma. De wedstrijd tussen KZ (Koog aan de Zaan) en Groen Geel (Wormer) werd vorig jaar niet gespeeld, omdat de Korfbal League in twee groepen werd gesplitst. Dit seizoen speelt wel elke club tegen elkaar, de eerste confrontatie werd 27-27. 

KZ schoot enorm uit de startblokken en stond snel op 6-1 voor tegen Groen Geel. In die fase kwamen de bezoekers uit Wormer er geen moment aan te pas. Bij het korfbalteam uit Koog aan de Zaan was Esther Cordus uitblinker met vijf punten voor de rust. Gedurende de eerste helft kwam Groen Geel beter in de wedstrijd. De marge van vijf punten bleef lang gehandhaafd, totdat Thomas Schagen met een aantal rake treffers de spanning terugbracht. Daardoor was de ruststand was 17-15. 

Wilskracht

In de tweede helft werd het een stuk meer gelijkopgaand. Groen Geel kwam zelfs langszij en nam brutaal de leiding: 22-23. De Kogers leken vervolgens echter uit te lopen, omdat ze een marge hadden van drie punten. Groen Geel gaf zich echter niet gewonnen en kwam op gelijke hoogte via Terrenc Griemink. Beide ploegen kregen nog een schotkans op de zege, maar het bleef bij 27-27. 

Overige uitslagen speelronde 4 Korfbal League: 

Blauw-Wit - Unitas       30-14
Fortuna - DOS'46          27-27 
DVO - PKC                     20-21
LDODK - KCC                24-18

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52