Korfbal: Blauw-Wit, Groen Geel en KZ beleven een negatieve avond

Blauw-Wit, Groen Geel en KZ beleefden een slechte beurt vandaag in de Korfbal League. Zij verloren allemaal hun tweede wedstrijd van de competitie.

Blauw-Wit-trainer Mark van der Laan - Foto: Orange Pictures

Blauw-Wit ging op bezoek bij DOS'46. De thuisclub had na tien minuten naar een 4-2 voorsprong. Zij liepen uit naar 7-2, maar de Amsterdammers knokten zich knap terug tot 8-7.

Het stond 11-9 bij de rust in het voordeel van de Drentenaren. Zij liepen in de tweede helft uit van 11-10 naar 14-10. Uiteindelijk werd het 21-16 voor DOS'46.

KZ ten onder

LODK had een ruime marge op KZ, maar de Zaankanters kwamen goed terug tot 6-7. In de slotfase van de eerste helft namen de Gorredijkers weer een marge en stond het 8-11 bij de rust.

In de tweede helft bleef de voorsprong van de bezoekers groot. Zo ging de stand van 10-15 naar 16-22. Uiteindelijk wonnen de Friezen met 18-23.

Groen Geel heeft een ruime nederlaag geleden op bezoek bij landskampioen Fortuna. Het werd 27-15.