Ga naar Content

Talentjes Jong Holland vrezen voor moeilijke achtste finale Oranje: "Amerika heeft Dest"

Na de overwinning op Qatar (2-0) is Oranje door naar de achtste finale en neemt het daarin op tegen Amerika. Nu zou je zeggen dat we van 'Team USA' toch niks te duchten hebben, maar ze hebben met veel hartstocht en inzet toch maar mooi de achtste finale gehaald. Met de voetballertjes van Jong Oranje uit Alkmaar blikken we vooruit op de wedstrijd. Zij zijn niet al te gerust op een goed resultaat. 

Talentjes Jong Holland vrezen voor moeilijke achtste finale Oranje: "Amerika heeft Dest" - NH Nieuws

Zo vindt Morris dat het spel van Oranje tot nu toe erg tegenvalt. Het Nederlands elftal mag dan wel winnen, maar qua spel verdient het niet de schoonheidsprijs. "Ze hebben gewonnen, maar dat betekent niet dat ze het per se heel goed hebben gedaan. Qatar staat heel laag op de wereldranglijst. Ze hadden veel meer moeten scoren."

Hoewel het spel van Oranje nog niet heel aantrekkelijk is, volgen de spelers van Jong Oranje elke wedstrijd op de voet. "Mijn vader en mijn opa schreeuwen altijd tegen de tv", vertelt Sil. "Als ze scoren, worden ze gek."

Gakpo

De jonge analisten verwachten dat het moeilijk wordt tegen Amerika. "Ik weet dat Sergiño Dest van FC Barcelona bij Amerika speelt", vertelt Rodi. "Hij speelde eerst bij Ajax dus dat kan nog weleens lastig worden. Toch denk ik dat Gakpo weer gaat scoren."  

En wat als we van Amerika winnen? Morris heeft de rekenmachine erbij gehaald. "Dan spelen we waarschijnlijk tegen Argentinië. Ik ben bang dat het dan ophoudt, want daar verwacht ik niet veel goeds van." 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]