Ga naar Content

Talentjes Jong Holland weten het wel. Wie er scoort tegen Ecuador? Gehaktbal!

Na een toch wel moeizame overwinning op Senegal speelt het Nederlands elftal vanmiddag de tweede wedstrijd op het WK tegen Ecuador. Gaat Oranje winnen en wie gaat de doelpunten maken?  Met de voetballertjes van CSV Jong Holland uit Alkmaar kijken we terug én blikken we vooruit. 

Voetballers Jong Holland blikken vooruit op Nederland-Ecuador: "Moet echt veel beter" - NH Nieuws

Eerst nog even terug naar de vorige wedstrijd. Sil voorspelde al dat de wedstrijd tegen Senegal waarschijnlijk de moeilijkste wedstrijd zou worden in de poule en dat was het ook. "Ze hebben ook wel geluk gehad dat Mané niet meedeed omdat hij geblesseerd was. Hij is wel echt de sterspeler bij Senegal."

Ook Willem zat wel wat zenuwachtig op de bank naar de wedstrijd te kijken. Het duurde volgens hem namelijk wel erg lang voordat er gescoord werd. "Ze hadden al in de eerste helft een doelpunt kunnen maken. Ze waren erg slordig, dat moet echt veel beter." Ook Josef is kritisch: "Ik ben nog niet tevreden."

Wilde gok 

En dan de wedstrijd vanmiddag tegen Ecuador, de jonge voetbalanalisten verwachten dat de mannen van Louis van Gaal wel gaan winnen. "Ik denk dat het 3-0 wordt", vertelt Mylan. "Gakpo (ook wel gehaktbal genoemd), Depay en Klaassen gaan scoren." In welk werelddeel Ecuador ligt, is dan weer een wat moeilijkere vraag. "Als ik moet raden denk ik Australië, maar dat is een wilde gok", aldus Noah. 

🏆 Het WK in Noord-Holland!

⚽ Blijf op de hoogte van alle WK-gekte, Noord-Hollandse (ster)spelers en de gemengde gevoelens rondom het toernooi, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.

⚽ Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

⚽ Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!