Ga naar Content

Rugbyers RC 't Gooi verslaan RC Hilversum met ruime cijfers in streekderby

De rugbyers van RC 't Gooi waren duidelijk de sterkste in de derby tegen RC Hilversum. Na een 24-0 ruststand, werd het 43-7 voor de Naarders. Daardoor herpakte het rugbyteam zich goed na de eerste nederlaag van het seizoen, vorige week tegen RC Eemland. 

RC 't Gooi - RC Hilversum - Foto: NH Sport / Thomas Brood

"Ik ben heel erg blij met het resultaat. In een derby tegen Hilversum 43 punten maken, daar teken ik elke dag voor", was het commentaar van een tevreden RC 't Gooi-trainer Gareth Gilbert na de wedstrijd. 

Tekst loopt door onder video.

RC 't Gooi-trainer Gareth Gilbert trots op zijn team - NH Nieuws

De eerste vier wedstrijden van het seizoen had 't Gooi steeds met ruime cijfers gewonnen. Na de nederlaag tegen Eemland wilden de rugbyers zich herstellen tegen streekgenoot Hilversum. Dat lukte, want na een kwartier stond het 5-0 voor het team uit Naarden.

"Wij hebben vandaag een lesje geleerd"

RC Hilversum-trainer Marshall Milroy

Nadat de ploeg de try had gescoord, werd de conversie gemist. Even later sloeg ’t Gooi alsnog toe met een conversie: 12-0. De marge werd in het resterende gedeelte steeds groter. De Naarders brachten de ruststand op 24-0. In de tweede helft scoorde Hilversum weliswaar een try, maar de winst van de rugbyers uit Naarden kwam geen moment in gevaar: 43-7. 

"Wij hebben vandaag een lesje geleerd. In hoe je rugby op een hoge intensiteit speelt", baalde Hilversum-trainer Marshall Milroy na afloop.

Tekst loopt door onder video.

RC Hilversum-trainer Marshall Milroy baalt na de fikse nederlaag tegen RC 't Gooi - NH Nieuws

Winstpartij RFC Haarlem

Door de overwinning blijft 't Gooi meedoen om de bovenste plekken in de ereklasse. Zij gaan volgende week op bezoek bij concurrent RC The Dukes. Hilversum vinden we terug in het rechterrijtje. Hun volgende tegenstander is Haagsche RC. RFC Haarlem versloeg Cas RC (Castricum) met 27-19 in de andere Noord-Hollandse confrontatie. 

Maandag zie je een reportage van dit rugbyduel bij NH Sport.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52