Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

VV Alkmaar hard onderuit, terwijl Telstar Vrouwen baalt na late tegentreffer

25 november 2022, 21.55 uur · Door Milton Pus

VV Alkmaar heeft de eerste zege van het seizoen geen goed gevolg kunnen geven. De Alkmaarse voetbalsters gingen op bezoek bij Fortuna Sittard en werden getrakteerd op een ruime verliespartij: 4-0. Telstar Vrouwen had lange tijd uitzicht op een punt tegen PEC Zwolle. In de slotfase sloegen de Blauwvingers alsnog toe: 1-0. 

Veerle van der Morst (rechts) in duel met Anna Knol - Foto: Frank Kerbusch/Orange Pictures

De vrouwen van VV Alkmaar hadden zondag Telstar met 1-0 verslagen en afstand gedaan van de laatste plek. De ploeg van Mark de Vries speelde vanavond in Sittard tegen Fortuna, dat sinds dit seizoen in de vrouwen eredivisie speelt. De Limburgers kwamen na zes minuten bijna op voorsprong, maar Charlotte Hulst (die afgelopen zomer naar Fortuna ging van VV Alkmaar red.) miste.

Hulst gaf even later wel de assist bij de openingstreffer van Jarne Teulings: 1-0. Het was Moïsa van Koot, die de voorsprong verdubbelde door een vrije trap te verlengen. In de tegenstoot werden de Alkmaarders tweemaal gevaarlijk. De grootste kans van Veerle van der Most werd uit de kruising geplukt. Via goals van Tessa Wullaert en Féli Delacauw werd het uiteindelijk 4-0 voor Fortuna. 

Door de nederlaag blijft VV Alkmaar een-na-laatste op de ranglijst met één puntje minder dan Excelsior Rotterdam. De Alkmaarse vrouwen spelen volgende week vrijdag tegen ADO Den Haag. 

Weiman nekt Telstar

Lange tijd mocht Telstar Vrouwen hopen met een puntje te vertrekken uit Zwolle. PEC werd voor de rust eenmaal gevaarlijk via Floor Heijne. Zij schoot op Telstar-keepster Kelly Steen en in de rebound schoot ze op de paal. Uiteindelijk bleven de drie punten toch in Zwolle, omdat de thuisploeg genadeloos toesloeg via Inske Weiman. 

Door de nederlaag blijft Telstar laatste met drie punten minder dan VV Alkmaar. Fortuna Sittard is volgende week vrijdag de tegenstander van de Witte Leeuwinnen. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52