Telstar Vrouwen en VV Alkmaar onderuit tegen titelkandidaten FC Twente en PSV

Telstar Vrouwen en VV Alkmaar speelden allebei tegen een titelkandidaat vanavond. In beide gevallen leverde het geen punten op. Telstar verloor met ruime cijfers (4-0 tegen FC Twente), terwijl de Alkmaarders PSV aardig tegenstand konden bieden (2-0).

Fenna Kalma maakte twee goals - Foto: Kees Kuijt/Orange Pictures

Het was Fenna Kalma, die in de negende minuut al 1-0 maakte. Een paar minuten later kreeg ze nog een kans, maar ditmaal was deze mogelijkheid niet aan haar besteed. Even later leek Caitlin Dijkstra in de vijftiende minuut de score te verdubbelen, deze treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Elena Dhont zorgde twee minuten later alsnog voor de 2-0.

Kalma maakte in de tweede helft haar tweede doelpunt met een stiftje. Ella Peddemors zorgde in de laatste minuut voor de eindstand: 4-0. Daarvoor had Telstar nog wel kansen gehad, maar Daphne van Domselaar was meermaals spelbreker.

Telstar blijft door de harde nederlaag laatste in de vrouwen eredivisie. Over twee weken (20 november) is de Noord-Hollandse derby tegen VV Alkmaar.

Tekst gaat verder onder de tweet

VV Alkmaar

Voor VV Alkmaar stond er na de eerdere confrontatie tegen Ajax Vrouwen (7-1 verlies) opnieuw een titelkandidaat op het programma. De Alkmaarders kregen genoeg kansen, toch nam PSV de leiding. Joëlle Smits was de doelpuntenmaker: 1-0. De thuisploeg gaf zich niet gewonnen en kreeg een gigantische kans via Judith Roosjen. Zij kopte uit een vrije trap op de paal.

Het duel werd in de tweede helft beslist door de Smits. Zij mocht aanleggen voor een strafschop na een handsbal van Karlijn Woons. Hierna voetbalden de Eindhovenaren de wedstrijd simpel uit. VV Alkmaar blijft door de nederlaag een-na-laatste in de vrouwen eredivisie. Over twee weken (20 november) is de Noord-Hollandse derby tegen Telstar Vrouwen.

Ajax Vrouwen, de derde club in de vrouwen eredivisie, speelt komende zondag de Klassieker tegen Feyenoord. De aftrap in Rotterdam is 12.15 uur.