Ga naar Content

Ongenaakbaar Ajax Vrouwen ook te sterk voor PSV, VV Alkmaar verslaat Telstar

Het gaat tot nu toe fantastisch bij Ajax Vrouwen. De Amsterdammers zijn nog ongeslagen en wonnen vanmiddag ook van PSV met 1-0. Dat was de achtste zege op rij in de vrouwen eredivisie. Het Noord-Hollandse onderonsje tussen Telstar Vrouwen en VV Alkmaar eindigde in 1-0 voor de Alkmaarders. 

Romée Leuchter (l) juicht met Sherida Spitse - Foto: Patrick Goosen/Orange Pictures

Vanaf het eerste moment had Ajax Vrouwen de overhand. Tiny Hoekstra, die de afgelopen weken opviel met belangrijke goals, kreeg de grootste kans. Zij schoot uit een volley op de paal. Romée Leuchter tikte in de rebound binnen, maar zij stond buitenspel. Eerdere schotpogingen werden door de PSV-goalie Lisan Alkemade gekeerd.

Vrij snel in de tweede helft opende Leuchter de score. Zij schoot een vrije trap van ongeveer twintig meter binnen: 1-0. Dat was haar negende competitiegoal van dit seizoen. In de tegenstoot werd Joëlle Smits nog gevaarlijk, maar haar schot eindigde in het zijnet. Het duel werd daarna simpel uitgespeeld. 

Ajax Vrouwen speelt volgende week tegen titelkandidaat FC Twente. Net als de Amsterdammers is Twente nog zonder puntenverlies. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Eerste zege VV Alkmaar

VV Alkmaar heeft vandaag voor het eerst gewonnen in de vrouwen eredivisie. Het slachtoffer was Telstar Vrouwen, dat ook één punt had gepakt voor de wedstrijd. Het enige doelpunt werd gemaakt door Manique de Vette: 1-0. 

Door de zege nemen de vrouwen van VV Alkmaar afstand van de laatste plaats. Zij spelen volgende week tegen Fortuna Sittard. PEC Zwolle is de eerstvolgende tegenstander van Telstar Vrouwen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52