Quinty Sabajo helpt Ajax Vrouwen met hattrick simpel langs zwak VV Alkmaar

Ze had in de voorgaande vijf wedstrijden nog niet gescoord, maar haalde dat ruimschoots in. Quinty Sabajo scoorde drie doelpunten voor Ajax Vrouwen tegen VV Alkmaar. Dat leidde tot een ruime zege op de provinciegenoot: 6-1.

Quinty Sabajo (r) viert haar goal met Sherida Spitse - Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

Ajax Vrouwen was vanaf het begin sterker dan VV Alkmaar. Na twaalf minuten zette Sabajo de Amsterdammers op voorsprong. Niet veel later verdubbelde Romée Leuchter de marge: 2-0. Voor rust maakte Sabajo haar hattrick compleet met twee treffers.

Bekijk hieronder de vrije trap van Spitse

In de tweede helft ging Ajax Vrouwen fluitend verder met scoren. Leuchter scoorde binnen twee minuten de 5-0. Er was geen vuiltje aan de lucht, maar door een fout van Kay-Lee de Sanders scoorde Judith Roosjen: 5-1.

Er werd in het resterende gedeelte nog een keer gescoord via Sherida Spitse. Zij schoot een vrije trap onberispelijk binnen. Daardoor blijft Ajax Vrouwen foutloos en de koploper. De ploeg speelt volgende week zondag in Rotterdam tegen Feyenoord.