Telstar Vrouwen is van de hatelijke nul af in de eredivisie

Aanvoerster Dominique Bruinenberg heeft vanavond het eerste punt binnengehaald voor de vrouwen van Telstar. Tegenstander Excelsior Rotterdam kwam nog wel twee keer op voorsprong, maar de Witte Leeuwinnen hadden in beide gevallen een snel antwoord. In Krimpen aan den IJssel werd het 2-2.

Telstar vrouwen vieren doelpunt - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Voor beide ploegen was het een moeizame openingsfase. Er werden weinig kansen gecreëerd. Na een halfuur kreeg Excelsior een kans op de voorsprong. Echter werd de paal geraakt. De rebound was vervolgens een prooi voor doelvrouw Kelly Steen waardoor beide partijen met een 0-0 stand de rust ingingen.

In de tweede helft werd de toeschouwers een hele andere wedstrijd voorgeschoteld. Slechts drie minuten had Telstar nodig om tot scoren te komen. Felice Hermans scoorde met het hoofd uit een vrije trap van Dominique Bruinenberg. Lang konden de vrouwen niet genieten van de voorsprong. Een kleine twaalf minuten na de openingstreffer scoorde Katelyn Hendriks namens Excelsior de gelijkmaker (1-1).

Tekst gaat verder onder de tweet

Doemscenario

Tien minuten later leek het doemscenario zich te voltrekken. Nienke Wierda werkte de bal achter haar eigen doelvrouw, waardoor er weer een puntloze avond aan leek te komen. Uiteindelijk bracht aanvoerster Dominique Bruinenberg Telstar toch weer langszij. Het werd nog even billen-knijpen na een rode kaart voor Chelly Drost vlak voor tijd. Ondanks het ondertal pakte Telstar een punt.

De Witte Leeuwinnen blijven echter op de laatste plaats staan. VV Alkmaar heeft een wedstrijd minder gespeeld, maar een beter doelsaldo. Telstar speelt volgende week vrijdag tegen FC Twente, de koploper.