Telstar pareert snelle achterstand en pakt punt tegen FC Dordrecht

Het is Telstar niet gelukt om drie punten te pakken tegen FC Dordrecht. Na vijftig seconden namen de Schapenkoppen al de leiding, maar de Witte Leeuwen knokten zich goed terug. Uiteindelijk werd het 2-2 in Velsen-Zuid.

Anwar Bensabouh (l) keerde na blessureleed terug in de basis bij Telstar - Foto: Jan Mulder/Orange Pictures

Voordat alle supporters hun plekje hadden gevonden, lag de bal al in het netje. Jaymillo Pinas klopte na vijftig seconden Ronald Koeman Jr. in de korte hoek. De doelman van Telstar zag er niet goed uit. Overigens was dat voor het eerst sinds 2014 dat FC Dordrecht scoorde bij Telstar. Dat goede gevoel kon snel weer de prullenbak in, want Tom Overtoom schoot schitterend raak: 1-1. Zijn eerste goal in bijna vier jaar.

In de openingsfase kwamen de Witte Leeuwen zelfs op voorsprong via Glynor Plet. Het was zijn zevende goal tegen Dordrecht in zijn carrière. Christos Giousis was de aangever en kreeg enkele minuten later ook een kans. Zijn inzet werd net over het doel getikt door doelman Liam Bossin. Uit een schitterende pass van Anouar El Azzouzi maakte Pinas nog voor de rust zijn tweede treffer van de avond: 2-2.

Tekst loopt door onder de video

Trainer Mike Snoei vond dat Telstar meer verdiende - NH Nieuws

Legio kansen, geen treffers

Doelpuntenmaker Plet bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Yahya Boussakou. Hij kreeg even later ook een goede kans, maar zijn schot ging net naast. Jonathan Mulder stuurde enkele minuten later Giousis diep en de Griek alleen op de keeper af. Het leverde geen mogelijkheid op, want er werd op tijd ingegrepen door de Schapenkoppen. De Witte Leeuwen bleven naarstig op zoek naar een goal en kregen een kopkans via Mulder. Hij raakte uit een corner de paal.

Dordrecht werd in de tegenstoot alleen gevaarlijk via Jari Schuurman. Hij schoot een vrije trap hard richting Koeman, maar die kon redden. Beide ploegen kregen hierna geen noemenswaardige kansen meer, waardoor de stand gelijk bleef. Telstar staat door het gelijkspel op de gedeelde tiende plek met Jong PSV en NAC Breda. Beide ploegen hebben een beter doelsaldo. Volgende week spelen de Velsenaren tegen concurrent NAC.

Opstelling Telstar: Koeman; Apau, Aktas, Bensabouh (Liesdek/69, Kruiver/89), Blackson, Mulder; Overtoom (Ainsalu/69), Najah; Min, Plet (Boussakou/46), Giousis