Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Vrachtwagens, fakkels en erehaag: indrukwekkend laatste saluut voor overleden trucker Angelo (25)

15 november 2022, 16.54 uur · Aangepast 15 november 2022, 18.59 uur · Door Bart van Zutphen

Met fakkels en een erehaag van vrachtwagens hebben familie, truckers en belangstellenden vandaag afscheid genomen van Angelo de Haas. De 25-jarige vrachtwagenchauffeur kreeg onderweg in Oostenrijk een hartaanval en raakte in coma. Vandaag werd hij op zijn eigen truck naar zijn laatste rustplaats gereden, met achter het stuur zijn verloofde Esmée.

Laatste saluut voor trucker Angelo (25) - NH Nieuws

"Angelo had dit schitterend gevonden", zegt een collega die zichtbaar vecht tegen de tranen. "Angelo was niet zo van de aandacht, maar hij verdient dit", zegt iemand die zichzelf omschrijft als collega, vriend en maatje van Angelo.

Omdat er met name op de social media veel aandacht was voor het tragische overlijden van Angelo in Oostenrijk was er een grote opkomst. Niet alleen van bevriende vrachtwagenchauffeurs, maar ook van vreemden die geraakt door het dramatische verhaal naar de herdenking kwamen. Zeker veertig vrachtwagens en nog eens tientallen personenauto's kwamen naar de parkeerplaats van het AFAS-stadion in Alkmaar voor het afscheid van Angelo.

Stapvoets reed de groene truck met achterop het lichaam van Angelo over de parkeerplaats, te voet gevolgd door de naaste familie van de 25-jarige vrachtwagenchauffeur.

"Angelo was niet zo van de aandacht, maar hij verdient dit. Hij was op de achtergrond maar toch aanwezig"

collega van Angelo

Voor de fakkels was geen toestemming, maar om de plechtigheid niet te verstoren werd er een oogje dichtgeknepen. "Ik kende 'm niet persoonlijk", zegt een jonge vrouw met zonnebril. "Maar hij was chauffeur en ik ben ook chauffeur en als ik zoiets kleins kan doen om een bijdrage te leveren dan doe ik dat graag."

Na het publieke afscheid reed de truck met kist de stad weer in. De familie heeft daarna in besloten kring afscheid van Angelo genomen.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]