Ga naar Content

Honkbal: coach Mervin Gario gaat bouwen aan een nieuw Amsterdam Pirates en krijgt de tijd

Coach Mervin Gario gaat beginnen aan zijn eerste seizoen bij Amsterdam Pirates. Zondag staat de eerste training op het programma. Onlangs werd bekend dat hoofdsponsor L&D Support na vijftien jaar een stapje terug doet binnen de club. Wat betekent dat voor de club? 

Foto: NH Sport / Thomas Brood

"Voor mij betekent het niet zoveel. Ik houd mij er niet veel mee bezig en ik ben gewend om met beperkte middelen te werken. Ik heb er heel veel zin in", vertelt Gario nuchter. De afgelopen vijf jaar was hij coach bij Hoofddorp Pioniers.

Voorzitter Koen Gijsbers houdt zich er meer mee bezig. "Wat de hoofdsponsor de afgelopen jaren heeft gedaan is ongekend. Het is ook niet zo dat ze weg zijn bij de club, maar ze zijn geen hoofdsponsor meer. Met het aanstellen van Gario hebben wij een plan voor de lange termijn. Hij krijgt de tijd en het belangrijkste is stabiliteit binnen de club", aldus Gijsbers.

"Wij gaan voor de top vier en dan in de play-offs wat moois neerzetten"

Amsterdam pirates coach mervin gario

Selectie 2023

Bij Amsterdam Pirates zijn behoorlijk wat dragende spelers om diverse redenen gestopt of vertrokken. Zo lieten Rashid Gerard en Kalian Sams weten te stoppen. Pitchers Shairon Martis, Tom de Blok en Mike Groen vertrokken naar het Rotterdamse Neptunus. "Voor mij is iedere speler hetzelfde. Wij gaan plezier maken van spelers tot staf tot begeleiders. Wij gaan voor de top vier en dan in de play-offs wat moois neerzetten", vertelt Gario enthousiast. 

"Misschien doen wij nu sportief een stapje terug om vervolgens een stap vooruit te zetten. Wij willen op langere termijn weer de beste zijn. Het team gaat verjongen, maar ik investeer liever in talenten om zo een toekomstbestendige club te zijn", vertelt Gijsbers.

De ervaren Roelie Henrique, Denzel Richardson en Kenny Berkenbosch hebben aangegeven te blijven. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52