Ga naar Content

Excentrieke honkbalfan Rang altijd aanwezig bij Amsterdam Pirates

De liefde voor het honkbal is bij 68-jarige Amsterdammer Lolke Rang groot. De honkbalfan is bij iedere thuiswedstrijd van Amsterdam Pirates aanwezig en ook bij uitwedstrijden is hij er regelmatig. Zo pakt hij soms de fiets om van Amsterdam naar het Rotterdamse Neptunus te fietsen.

Lolke Rang is een opvallende fan van Amsterdam Pirates - NH Sport/Thomas Brood

"Honkbal is net als schaken. Als je er als leek naar kijkt dan lijkt het of er niets gebeurt. De actie zit hem vooral in hetgene wat er kan gebeuren en wat de spelers in hun hoofd hebben", verklaart Rang zijn liefde voor het honkbal.  

"Honkbal is net als schaken"

honkbalfan lolke rang

Rang zit niet stil

De meeste honkbalfans zitten rustig op de tribune, maar Rang verandert tijdens de wedstrijden regelmatig van plek. En dat heeft een reden. "Ik verzamel de ballen van de homeruns. Dan zie ik goed waar de bal landt, want als je dat niet weet dan vind je hem niet terug", aldus Rang.

Holland Series

Amsterdam Pirates staat in de halve finale om het landskampioenschap met 2-1 achter tegen HCAW. Zaterdag wordt de best-of-five serie hervat met een wedstrijd in Bussum. Inzet is een plek in de Holland Series waarin het Rotterdamse Neptunus de tegenstander is.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]