Start van hoofdcontent

Sport

nl

Amsterdam Pirates vindt in coach Mervin Gario juiste vervanger Ronald Jaarsma

11 september 2022, 15.13 uur · Aangepast 11 september 2022, 20.59 uur · Door Martijn Kramer

Mervin Gario is met ingang van het nieuwe honbalseizoen de nieuwe coach van Amsterdam Pirates. De 36-jarige Arubaan had de afgelopen vijf jaar de leiding over Hoofddorp Pioniers.

NH Sport / Thomas Brood

Gario tekent een contract voor twee jaar met een optie op een langer verblijf. De Nieuw-Venneper speelde zelf tien jaar in de hoofdklasse als binnenveldspeler en was de laatste vijf jaar de manager in Hoofddorp. Het bestuur van de Amsterdamse honkbalploeg is dan ook erg blij met zijn nieuwe coach. "Gario heeft daar een topprestatie geleverd. Pioniers maaktet het de traditionele topteams elk jaar lastig. Ze deden dit jaar tot op het laatst mee om een plek in de play-offs en dat met heel weinig middelen."

Tekst loopt door onder tweet.

Kritiek op honkbalbond

Pirates ging op zoek naar een nieuwe coach, nadat Ronald Jaarsma had aangegeven te vertrekken. Jaarsma vertelt aan NH Sport toe te zijn aan een pauze. "Ik irriteer me al jaren aan regelgeving van de Nederlandse honkbalbond. Sommige spelers hadden vanwege internationale wedstrijden dubbele programma's. Ik was verschillende spelers voor langere tijd kwijt of kreeg ze geblesseerd terug. Dat creëerde bij mij veel frustratie. Het gevolg was dat ik schorsingen opliep en daarmee de club heb benadeeld. De randzaken hebben bij mij de liefde voor het spelletje weggenomen en dus besluit ik te stoppen."

Jaarsma was slechts één jaar de coach van de Amsterdamse honkbalploeg. Onder zijn leiding verloor Pirates in de play-off serie van het Bussumse HCAW waardoor de Holland Series werden misgelopen.

"Ik irriteer me al jaren aan regelgeving van de Nederlandse honkbalbond"

vertrekkend Amsterdam-coach ronald jaarsma

De coach spreekt zelf dan ook van een teleurstellend seizoen. "We hebben een Europa cup ticket voor 2023 veiliggesteld, maar ik ben naar Amsterdam gekomen om titels binnen te halen en dat is niet gelukt." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52