Zaalvoetballers Lebo halen uit, Hovocubo vervolgt ongeslagen status

ASV Lebo heeft een simpele zege behaald tegen ZVV Den Haag. De Amsterdammers wonnen afgetekend van de Haagse club: 8-1. Landskampioen Hovocubo deed opnieuw goede zaken en versloeg BE'79 met ruime cijfers, 7-1.

ASV Lebo viert het doelpunt van Omar Tissoudali - Foto: NH Sport/Frank van der Meijden

De laatste wedstrijd van Lebo was alweer even geleden. De club uit Amsterdam-West won twee weken geleden met 6-0 van ZVV Eindhoven. Het werd vanavond 8-1 voor het team van Zaid El Morabiti. Mede door doelpunten van Redouan El Bousklaoui, Soeremly te Vrede, Mohamed Chih en Kalleb Mambo-Kwamungu werd het 8-1. Het enige smetje van dit duel was de late tegengoal van de Hagenezen.

Landskampioen Hovocubo

Het was ook voor Hovocubo een gemakkelijke avond. De zaalvoetballers uit Zwaag stonden bij rust al 5-1 voor tegen BE'79 na een hattrick van Appie Attahiri en goals van Iliass Bouzit en Faisel Mellah. Na de rust zorgden Amin Amghar met twee doelpunten voor de eindstand: 7-1. Daardoor blijft regerend landskampioen Hovocubo zonder puntverlies in de eredivisie.

Lebo staat derde met 18 punten, dat zijn er zes minder dan koploper Hovocubo en FC Eindhoven. Al hebben de Brabanders nog twee duels tegoed.

Tekst gaat verder onder de tweet

Noord-Hollandse clashes

RKAV Volendam en VNS United hadden een doelpuntrijk onderonsje. Bij de rust stonden de Volendammers van Hjalmar Hoekema, die te gast was in De Aftrap, met 0-4 achter. Finn Berk (twee), Collin Tuyp en Kevin Mühren scoorden nog, maar echt spannend werd het nooit. De zaalvoetballers uit Amsterdam-Noord wonnen met 7-4.

Het duurde bij HV Veerhuys tegen Texel'94 tot de tweede helft voordat de score werd geopend. Jorg Ooievaar maakte 1-0 voor de West-Friezen, waarna Koen Rootring de score verdubbelde. De eilandbewoners maakten het nog even spannend, maar Jesse Koeman en Ooievaar brachten Veerhuys in veilige haven.

Veerhuys staat met FC Marlène en RKAV Volendam op een gedeelde zevende plek, terwijl VNS United (tiende) en Texel '94 (dertiende) in het rechterrijtje staan.