Ga naar Content

Sonny Silooy in De Aftrap over gemiste EK-finale van '88: "Huilend mijn vrouw gebeld"

Liefst 343 wedstrijden speelde Sonny Silooy in het eerste elftal van Ajax. Door blessureleed en pech bleef de verdediger bij het Nederlands elftal echter op 25 interlands steken. Dat hij op het laatste moment op het zo succesvol verlopen EK van 1988 ontbrak, doet hem nog steeds pijn.  "Ik heb geen eindtoernooi gespeeld. Dat mis je als voetballer."

De gemiste EK-finale van 1988 doet Sonny Silooy nog altijd pijn - NH Sport / Edward Dekker

Silooy (59) is met Hjalmar Hoekema, trainer van de zaalvoetballers van Volendam, te gast in De Aftrap. Beide gasten laten in de voetbaltalkshow hun licht schijnen op de topper PSV - AZ van morgenavond. "Ik hoop dat AZ de vorm van het begin van de competitie kan terugpakken. Het zou mooi zijn als ze PSV pootje kunnen lichten.", aldus de in Alkmaar geboren Hoekema.

"PSV zit natuurlijk in een flow"

oud-Ajacied Sonny Silooy

Silooy denkt dat AZ het in Eindhoven lastig gaat krijgen. "PSV zit natuurlijk in een flow. Die hebben een goede reeks gespeeld met als uitsmijter afgelopen zondag tegen Ajax."  

De Aftrap is elke vrijdag op tv te zien bij NH Sport. De eerste uitzending is om 17.10 uur en daarna kun je 'm elk uur in de herhaling bekijken. Heb je de uitzending op tv gemist?  Kijk dan hieronder de hele uitzending van vrijdag 11 november!

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 11 november met Sonny Silooy en Hjalmar Hoekema - NH Sport / Edward Dekker

Volgende week zijn oud-international en voormalig FC Volendam-trainer Ernie Brandts en NOS Langs de Lijn-verslaggever Andy Houtkamp te gast.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52