Ga naar Content

Mart Lieder in De Aftrap: "Boogers schopte prullenbak door de kleedkamer"

De woede-uitbarsting van trainer Alfred Schreuder, zondag na Ajax - Excelsior, ijlde deze week nog lang na. Purmerender Mart Lieder zet in voetbal talkshow De Aftrap zijn vraagtekens bij het optreden van de Ajax-coach. Oud-AZ speler Nick van der Velden is ervan overtuigd dat Schreuder het weloverwogen heeft gedaan. "Ik snap 'm volkomen."

Mart Lieder herinnert zich een woedende Marco Boogers - NH Sport/Edward Dekker

Van der Velden (39) speelde begin deze eeuw bij RKC Waalwijk korte tijd samen met Schreuder. "Toen een rustige man en heel begaan met jeugdige spelers. Eerlijk en direct", aldus de huidige AZ-jeugdtrainer.

"Bij RKC was Schreuder een rustige man en heel begaan met jeugdige spelers"

Oud-prof Nick van der Veldn

"Op mij komt het niet heel gemeend over", zegt Lieder, nu speler bij FC Emmen. De spits herinnert zelfzelf een voorval van een woede-uitbarsting bij FC Dordrecht. "Ik heb Marco Boogers (technisch directeur, red.) meegemaakt en die kon wel een prullenbak door de kleedkamer schoppen. Bij Marco was dat niet gespeeld."

Naast het wekelijkse potje Raak de Vlag (dit keer met Robin Lathouwers van Jong AZ) sluiten we de uitzending af met ons eigen elftal van FC De Aftrap, waarin een bijzondere trainerswissel plaatsvindt. 

Tekst gaat verder onder de video.

Verrassende trainerswissel bij FC De Aftrap - NH Sport / Edward Dekker

De Aftrap is elke vrijdag op tv te zien bij NH Sport. De eerste uitzending is om 17.10 uur en daarna kun je 'm elk uur in de herhaling bekijken. Heb je de uitzending op tv gemist?  Kijk dan hieronder de hele uitzending van vrijdag 21 oktober!

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 21 oktober met Nick van der Velden en Mart Lieder - NH Sport / Edward Dekker

Volgende week zijn profvoetballer Mike Eerdhuijzen en trainer Martin Haar te gast. Heb je vragen en/of opmerkingen mail dan naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52