Telstar kan tiental van ADO Den Haag niet op de knieën krijgen

Telstar speelde de laatste 25 minuten tegen tien spelers van ADO Den Haag, maar kon opnieuw niet winnen. Daardoor speelde de ploeg voor de vierde keer achter elkaar gelijk. De Witte Leeuwen blijven wel voor de achtste competitiewedstrijd op rij ongeslagen.

Jonathan Mulder (r) vecht om de bal met Amir Catic - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Bij de Witte Leeuwen ontbrak Özgür Aktas wegens een schorsing. Hij pakte vorige week zijn vijfde gele kaart tegen NAC Breda en zat op de strafbank. Vaste doelman Ronald Koeman Jr. had een blessure aan zijn arm, waardoor Joey Houweling zijn debuut mocht maken. Vanaf de eerste minuut golfde het spel direct op en neer. Zo kon Amar Catic alleen op Houweling af, maar zijn inzet ging net voorbij de verre paal.

David Min kreeg ook een kans. Zijn schot was te zacht om doelman Hugo Wentges te verschalken. Jay Kruiver zorgde voor het volgende gevaar aan de kant van Telstar. Hij gaf de bal aan Christos Giousis, terwijl hij voor eigen succes had kunnen gaan. Mario Bilate, de vervanger van Thomas Verheydt, testte Houweling met een schot. Hij kreeg voor de rust nog twee grote kansen, maar de doelman hield steeds zijn doel schoon. Jonathan Mulder (oud-ADO) en Glynor Plet waren voor Telstar gevaarlijk zonder succes.

Tekst loopt door onder de video

Telstar-coach Mike Snoei na het gelijke spel tegen ADO Den Haag - NH Nieuws

Tiental ADO

Aan het begin van de tweede helft was het Plet, die vrijkwam voor het doel. Hij speelde de bal iets te ver voor zich uit. Wentges kon daardoor ingrijpen. Yahya Boussakou was ingevallen en had een belangrijke rol. Hij brak door de ADO-verdediging en werd hard onderuitgehaald door Amir Absalem. Hij kreeg voor die overtreding een rode kaart. Cain Seedorf, oud-speler van ADO, kon zijn oude ploeg pijn doen. De ingevallen aanvaller schoot hoog over.

Via Anwar Bensabouh kreeg Plet nog een opgelegde kans, maar ADO-doelman Wentges was opnieuw spelbreker. Daardoor werd het 0-0, het vierde gelijkspel op rij. Telstar staat op een gedeelde tiende plek met negentien punten. Volgende week speelt de ploeg in Eindhoven tegen de plaatselijke FC.

Opstelling Telstar: Houweling; Kruiver (Boussakou/46), Apau, Blackson, Oude Kotte (Bensabouh/73), Mulder; Overtoom (Dijkstra/86), Najah; Min (Seedorf/66), Plet, Giousis (Smit/86)