Telstar komt 'Avondje NAC' zonder kleerscheuren door en speelt gelijk

Het begint een repeterend verhaal voor Telstar te worden. Voor de derde wedstrijd op rij in de eerste divisie pakte het een punt. Op bezoek bij NAC Breda werd het 1-1 door een goal van Mitch Apau. Positief is wel dat de Witte Leeuwen voor de zevende keer op rij niet hebben verloren.

Mitch Apau wordt gefeliciteerd met zijn eerste treffer voor Telstar - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Aanvoerder Glynor Plet was de opvallendste afwezige bij de Witte Leeuwen. Hij had een lichte blessure en ontbrak al op de afsluitende training en deed niet mee tegen NAC. Anwar Bensabouh was bij zijn afwezigheid de captain. Na twintig minuten zette Vieri Kotzebue zijn ploeg op voorsprong uit een assist van Sabir Agougil: 1-0.

Tekst gaat verder onder de video

Mike Snoei kan leven met het gelijke spel - NH Nieuws

Het stadion van de Bredanaars kolkte voor een heus avondje NAC, maar de bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen. Integendeel, want Telstar toonde direct veerkracht en scoorde de gelijkmaker. Mitch Apau was de doelpuntenmaker uit een corner van Christos Giousis: 1-1. Het was voor de verdediger zijn eerste in dienst van de Velsenaren.

Weinig spanning

In de tweede helft kwamen beide ploegen nauwelijks tot kansen. Behalve schotjes van Tom Overtoom en Javier Vet. Het duurde tot de 75e minuut, voordat de Bredanaars een grote kans kregen. Kaj de Rooij gaf de bal aan Jort van der Sande, maar zijn inzet werd geblokt door de Witte Leeuwen.

NAC nam de leiding, Telstar baalde - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

In de blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een aantal grote kansen, maar Telstar hield goed stand-in Breda. Door het gelijkspel blijft Telstar op de gedeelde elfde plaats staan in de eerste divisie. FC Den Bosch en NAC hebben evenveel punten, maar een beter doelsaldo. De Velsenaren spelen volgende week in eigen huis tegen ADO Den Haag, dat vijftiende staat.

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver, Apau, Aktas, Blackson, Mulder; Overtoom, Najah, Bensabouh (Ainsalu/80); Min, Giousis