Ga naar Content

Tuchtcommissie KNVB geeft aanklager gelijk: Dani de Wit mist wedstrijd morgen

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Dani de Wit geschorst voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. AZ was het niet eens met de aanklager van de KNVB en was daarom naar de tuchtcommissie gestapt. De club krijgt hiermee dus ongelijk. 

Dani de Wit krijgt de rode kaart van scheidsrechter Joey Kooij - Foto: Orange Pictures

De voetballer uit Bovenkarspel kreeg afgelopen zondag na 14 minuten een rode kaart na een overtreding op FC Volendam-spits Robert Mühren. 

Gisteravond pleitte AZ bij de tuchtcommissie om strafvermindering. De club vond een schorsing van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk te hoog. De aanklager van de KNVB was het daar niet mee eens en verhoogde de strafeis naar drie wedstrijden onvoorwaardelijk. De tuchtcommissie is daar niet in meegegaan en gaf gehoor aan de eerste eis. 

In beroep

De Wit was na afloop van de 2-1 overwinning op FC Volendam schuldbewust, al vond de middenvelder de overtreding niet zo ernstig dat het meer dan één wedstrijd schorsing op moest leveren. 

AZ en De Wit kunnen in beroep gaan tegen de uitspraak. Of zij dit gaan doen is nog onbekend. De Wit, nummer tien van AZ, mist sowieso de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk van zondag. Het is nog onzeker of de middenvelder in de topper (12 november) tegen PSV ontbreekt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52