Ga naar Content

Spectaculaire derby levert drie punten op voor tiental AZ tegen FC Volendam

Opgeluchte gezichten bij AZ en zure koppies bij FC Volendam. De Alkmaarders wonnen na twee wedstrijden weer eens in de eredivisie. Ondanks een vroege rode kaart voor Dani de Wit werden de Palingboeren verslagen: 2-1. 

Tijjani Reijnders is opgewekt na zijn treffer - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Het begin van de Noord-Hollandse derby was spectaculair. Al na twee minuten dansde Jens Odgaard door de verdediging van FC Volendam. Hij stifte de bal vervolgens over Filip Stankovic, maar Daryl van Mieghem haalde de bal acrobatisch van de lijn. In de tegenstoot werden de Palingboeren gevaarlijk via Damon Mirani uit een corner. Zijn kopbal werd gered door Hobie Verhulst (oud-doelman van Volendam). 

Binnen een kwartier kreeg Dani de Wit een rode kaart. Hij gleed door op Robert Mühren en mocht gaan douchen. Ondanks dat het elftal een tiental werd, kwamen de Alkmaarders op voorsprong via Odgaard uit een voorzet van Yukinari Sugawara: 1-0. Vlak voor de rust verdubbelde Tijjani Reijnders de marge uit een pass van Jesper Karlsson. Even daarvoor had Walid Ould-Chikh nog een grote kans om zeep geholpen. 

Bekijk hieronder de goal van Reijnders. Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Spanning terug

Wim Jonk probeerde wat te forceren tegen het tiental van AZ en bracht Henk Veerman in het veld. Dat vertrouwen betaalde de boomlange spits direct uit door de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Stankovic keerde een belangrijk schot van Odgaard.

Daarna maakte Vangelis Pavlidis zijn rentree voor de Alkmaarders. De Griek raakte eind augustus geblesseerd tegen SC Cambuur. Even later kon Van Mieghem zijn ploeg op gelijke hoogte schieten, maar zijn inzet werd gekeerd door Verhulst. Pavlidis maakte nog een treffer, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. 

Door de overwinning stijgt AZ naar de derde plaats achter Ajax en PSV. Volendam blijft de rode lantaarndrager in de eredivisie. Volgende week gaat AZ richting Waalwijk voor de wedstrijd tegen RKC. Op dezelfde spelen de Volendammers thuis tegen Feyenoord. 

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez (M. De Wit/80); Clasie, D. De Wit, Reijnders; Sugawara (Koopmeiners/72), Odgaard (Pavlidis/61), Karlsson (Bazoer/61)

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat (Benamar/85), Mbuyamba, Mirani, Murkin; W. Ould-Chikh (Veerman/46), Oristanio, Eiting; Van Mieghem (Zeefuik/85), Mühren, El Kadiri (James/69)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52