Ga naar Content

Vier Larense padelbanen van de baan vanwege geluidsoverlast en bestemmingsplan

Bij de Larense tennisclub Larense LTC (LLTC) kan voorlopig nog niet gepadeld worden. De tennisclub mocht vier padelbanen gaan aanleggen, maar de gemeente trekt nu de verleende vergunning in. Na bezwaren van omwonenden komt de gemeente nu tot de conclusie dat geluidsnormen zouden worden overschreden bij het spel en dat de constructie van de padelbaan niet past binnen het huidige bestemmingsplan.

Foto: NH Nieuws

"We zijn natuurlijk erg teleurgesteld", reageert Ewald Frénay, voorzitter van LLTC. "We zullen nu even moeten bestuderen hoe we verder gaan met onze wens om padelbanen aan te leggen." Er zijn volgens Frénay namelijk nog wel degelijk mogelijkheden om in de toekomst toch padelbanen te kunnen bouwen. "We hebben dan alleen wel echt de buurt nodig, iedereen moet het met de nieuwe plannen eens zijn."

Waarom geen padelbanen?

De gemeente geeft twee redenen waarom de vergunning voor de padelbanen bij LLTC is ingetrokken. Ten eerste: geluidsoverlast. De commissie die de vergunning vanuit de gemeente onderzocht is tot de conclusie gekomen dat geluidsnormen worden overschreden. Een vaker voorkomende klacht rondom padelbanen.

Daarnaast past de baan volgens de commissie niet binnen het huidige bestemmingsplan op de grond van de tennisclub. Dat komt doordat de commissie vindt dat de glazen wanden rondom een padelveld moeten worden gezien als 'onderdeel van de baan'. In dat geval mogen de wanden niet hoger zijn dan drie meter, maar op de padelbaan zijn ze nou eenmaal vier meter hoog. 

Voorzitter Frénay denkt nu na over een eventuele geluidswal die het probleem van geluidsoverlast zou tegen kunnen gaan. Het bestemmingsplan laten aanpassen is een stuk lastiger volgens hem. "Maar er zijn wel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het bouwen van een padelbaan die één meter onder de grond begint." Zo zouden de wanden slechts drie meter hoog zijn, gemeten vanaf de grond.

"Padel groeit en tennis neemt af"

Ewald Frénay - voorzitter LLTC

Frénay benadrukt dat dit nu nog enkel om vluchtige ideeën gaat. "Het belangrijkste is nu dat bij een nieuw plan zowel de buurt als de gemeente aan boord zijn." De wens om ooit een padelbaan op de tennisclub te hebben, blijft even groot. "We zien gewoon dat padel groeit en dat de interesse voor tennis afneemt."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]