Ga naar Content

Brian Brobbey is vraagteken voor laatste Champions League-duel Ajax tegen Rangers

Het is onzeker of trainer Alfred Schreuder morgenavond tegen Rangers FC kan starten met Brian Brobbey in de spits. Op de training vanavond in Glasgow moet blijken of Brobbey fit genoeg is voor het laatste groepsduel van Ajax in de Champions League.  

Brian Brobbey baalt opzichtig na de tegentreffers van Liverpool - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

"Brian heeft lichte klachten", vertelde Schreuder op de persconferentie in Ibrox Stadium.  "We bekijken op de training hoe hij ervoor staat. Als het goed gaat, zou hij kunnen starten." Schreuder heeft 23 spelers meegenomen naar Schotland. Dat is dezelfde selectie als vorige week tegen Liverpool plus Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger is herstellende van een knieblessure en traint deels mee, maar is nog niet zover dat hij op de bank kan plaatsnemen. 

In tegenstelling tot Rangers FC had Ajax een vrij weekend. De Schotten kenden een stroeve generale en speelden in de eigen competitie 1-1 tegen laagvlieger Livingston dat het laatste kwartier van de wedstrijd met tien man speelde na een rode kaart.

Extra trainingsdag

Ondanks dat Ajax al is uitgeschakeld voor de knock-out fase van de Champions League is Schreuder niet rouwig dat de wedstrijd tegen Vitesse uit het programma is gehaald. "We hebben goed kunnen trainen. Die extra trainingsdag is prettig. We hebben aan een aantal dingen kunnen werken die we moeten verbeteren."

"Als je kijkt naar de Champions League dan waren de andere tegenstanders van dusdanig formaat dat zij te groot waren voor ons"

Ajax-trainer Alfred Schreuder

Schreuder gaat ervan uit dat Ajax de derde plaats in de groep vasthoudt en daardoor verder gaat in de Europa League. Aangezien het onderling resultaat doorslaggevend is, zou Rangers FC met vijf goals verschil moeten winnen om Ajax helemaal uit Europa te knikkeren. Schreuder: "We moeten ons morgen focussen op de teamprestatie. Je wil elke wedstrijd winnen en kunt de Champions League afsluiten doordat we de Europa League hebben gehaald. Als je kijkt naar de Champions League dan waren de andere tegenstanders van dusdanig formaat dat zij te groot waren voor ons."

Ihattaren weg

Schreuder reageerde ook nog kort op het vertrek van Mohamed Ihattaren bij Ajax. Dat nieuws kwam vlak voor de persconferentie in Schotland naar buiten. "Het is jammer hoe het gelopen is. Een week of zeven, acht geleden heb ik voor het laatst met hem gesproken. Ik zie het niet als een persoonlijke nederlaag. Binnen Ajax is er alles aan gedaan. Dit is besloten door Ajax en wat ik vind, hou ik voor mezelf."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52