Ga naar Content

Fenomenale Irene Schouten is ook de snelste op de 5000 meter

Het is Irene Schouten gelukt om ook de 5000 meter te winnen bij de wereldbekerkwalificatie. De schaatsster uit Hoogkarspel kwam in actie tijdens de laatste rit en was de snelste. De Edamse Merel Conijn werd derde en pakte haar tweede startbewijs bij de wereldbekers. Bij de massastart werd Schouten tweede, want ze liet de zege aan ploeggenoot Marijke Groenewoud. 

Irene Schouten werd na haar race in het zonnetje gezet. Ze is gekozen als beste schaatsster van afgelopen seizoen - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Zoals verwacht was Schouten ook de snelste op de 5000 meter. Ze won gisteren al de 3000 meter. De Hoogkarspelse was oppermachtig (6:52.193). Sanne in 't Hof werd namelijk tweede op ruime afstand (6:58.386). Conijn schaatste naar een persoonlijk record en werd derde.

Tekst gaat verder onder de foto

Robin Groot maakten het podium compleet bij de massastart - Foto: Douwe Bijlsma/Orange Pictures

Afsluitende massastart

De wereldbekerkwalificatie werd afgesloten met de massastart bij de mannen en de vrouwen. Irene Schouten was ook voor de afstand de gedoodverfde favoriet. Ze had ook kunnen winnen, maar liet de zege aan teamgenoot Marijke Groenewoud. Het podium werd gecompleteerd door Robin Groot uit Alkmaar. De overige twee tickets waren ook voor Noord-Hollandse schaatssters: Evelien Vijn (Wieringerwerf) en Lisanne Buurman (Wervershoof). 

Bij de mannen was er geen succes voor Noord-Hollanders. De beste schaatser was Victor Ramler uit Amsterdam, hij werd tiende. 

Mats Stoltenborg verraste met een derde tijd op de tien kilometer - Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Andere startbewijzen

Eerder op de zondag verraste Mats Stoltenborg op de tien kilometer. De Hoofddorper werd derde achter Patrick Roest en Jorrit Bergsma. De rest van de zondag staan er nog twee afstanden op het programma: de 1000 meter en de massastart. 

Isabel Grevelt uit Petten pikte het laatste ticket op bij de 1000 meter voor vrouwen. Bij de mannen was er geen startbewijs voor Noord-Hollanders, Merijn Scheperkamp was de beste als zesde. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52