Ga naar Content

Irene Schouten maakt favorietenrol waar, terwijl Merel Conijn verrast op 3000 meter

De zure nasmaak van gisteravond heeft Irene Schouten vandaag weggespoeld. De schaatsster uit Hoogkarspel was, zoals verwacht, de beste op de 3000 meter. Verrassender was het wereldbekerticket voor Merel Conijn uit Edam. Zij werd vijfde op deze afstand. Er was ook succes voor Jordy van Workum. De schaatser uit Hoorn pakte het laatste startbewijs op de 1500 meter. 

Irene Schouten was opnieuw de beste op de drie kilometer - Foto: Douwe Bijlsma/Orange Pictures

Op de tweede dag van de wereldbekerkwalificatie kwam Schouten als achtste paar in actie bij de 3000 meter. Haar tegenstander was Antoinette Rijpma-de Jong en de West-Friezin begon wat langzamer. Tot het einde bleef ze Rijpma-de Jong goed bij en sloeg in de laatste 400 meter toe. Ze noteerde de beste tijd (3:59,21). De schaatsster moest daarna nog twee ritten overleven, maar haar winst kwam niet meer in gevaar.

Conijn hoefde zich van haar nieuwe coach Jac Orie niet per se te plaatsen voor de wereldbeker op deze afstand. Door een corona-besmetting kende ze namelijk geen ideale voorbereiding. Desondanks ging ze van start en verraste met de vijfde tijd. Die geeft recht op het laatste startbewijs voor de wereldbekerwedstrijden in Stavanger en Heerenveen.  

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Startbewijs afpakken

Horinees Jordy van Workum veroverde bij de afsluitende afstand een wereldbekerticket voor de 1500 meter. Het is echter nog onzeker of hij wel aan de wereldbekerwedstrijden mag meedoen. Kjeld Nuis ontbrak namelijk met een blessure, daardoor zou de KNSB kunnen besluiten om zijn plek aan Nuis af te staan. Amsterdammer Tijmen Snel werd zevende en viel daardoor, net als gisteren, buiten de boot. 

Op de 500 meter voor vrouwen konden de Noord-Hollandse schaatssters geen potten breken. De beste was Naomi Verkerk (Petten), ze werd zesde en greep naast een startbewijs. Morgen is de laatste dag van de wereldbekerkwalificatie en staan de langste afstanden op de rol. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52