Ga naar Content

Irene Schouten oppermachtig bij opening Marathon Cup; Haarlemmer Janissen snelste bij de mannen

Irene Schouten heeft op grootse wijze de eerste wedstrijd van de Marathon Cup gewonnen. De schaatsster uit Hoogkarspel was veruit de beste bij de traditionele openingswedstrijd op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Bij de mannen ging de overwinning zeer verrassend naar Jeroen Janissen uit Haarlem. 

Irene Schouten(l) en Jeroen Janissen waren de snelste op de Jaap Edenbaan - Foto: Orange Pictures

De koningin van de afgelopen Winterspelen pakte samen met ploeggenoten Marijke Groenewoud en Arianna Pruisscher een ronde voorsprong. Ook Esther Kiel zat bij het drietal. Na de succesvolle ontsnapping ging Schouten zelf nog een keer rond en pakte nog een ronde voorsprong erbij. De 30-jarige schaatsster uit West-Friesland reed zo soeverein naar de overwinning. 

Door haar zege legt Schouten beslag op de Jaap Eden Trofee en is ze tevens de eerste leider in het klassement om de Marathon Cup.

Janissen verrast met zege

Bij de mannen ging de winst verrassend naar Jeroen Janissen. De 25-jarige Haarlemmer sprong in de laatste ronden weg uit een kopgroep en werd niet meer bijgehaald. Bart Hoolwerf en Harm Visser completeerden het podium.

Debuut voor VGR

Aan de start van een nieuw seizoen in het marathonschaatsen staat er ook een nieuw team op het ijs. Team VGR is een vreemde eend in de bijt. Het team bestaat voornamelijk uit schaatser uit de regio Amsterdam. Met ploegleider Youri Lissenberg hebben ze ook een echte Amsterdamse ploegleider.

De schaatsers uit de hoofdstad kunnen terugkijken op een mooie debuutavond. NH Sport was op de Jaap Edenbaan aanwezig en maakte de onderstaande reportage van de debutanten.

Tekst loopt door onder video.

Stefan Wolffenbuttel blij na eerste schaatswedstrijd van het nieuwe seizoen - NH Nieuws

De 'bloemkolenkoning' Ruud Slagter uit Lutjebroek speelde bij zijn debuut geen rol van betekenis en stapte na 66 van de 125 ronde uit de wedstrijd. 

Lees ook

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52