Ga naar Content

LIVE NH Sport met Telstar - FC Dordrecht en VVV-Venlo - Jong AZ

Op de ranglijst blijft het nog wat onderbelicht, maar Telstar is aan een sterke reeks bezig. De Velsense eerstedivisionist is inmiddels zes wedstrijden op rij ongeslagen en treft vanavond in eigen stadion FC Dordrecht. Deze wedstrijd én VVV-Venlo tegen Jong AZ kun je vanaf 19.00 uur live op de radio volgen bij NH Sport. 

Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Telstar staat op de ranglijst twee puntjes boven het wisselvallig presterende FC Dordrecht. De verschillen zijn klein. Drie punten meer en Telstar staat geen dertiende maar zesde! Trainer Mike Snoei mist nog altijd Thomas Oude Kotte, Koen Blommestijn en Cain Seedorf. 

Clean sheet

Opvallend genoeg wisten de Schapenkoppen in hun laatste zes bezoekjes aan sportpark Schoonenberg niet te scoren. De laatste keer dat dat wel lukte was in 2014 en FC Dordrecht stapte toen ook met een 5-2 zege op zak de bus in naar huis. 

Een ander statistiekje: Glynor Plet begint aan zijn tiende wedstrijd als speler van Telstar tegen FC Dordrecht. In de negen voorgaande ontmoetingen wist hij zes doelpunten te maken. Alleen tegen Almere City FC was de spits vaker trefzeker (zeven goals). Niet verrassend dat Plet vorig seizoen in de thuiswedstrijd ook de matchwinner was (1-0). Of de inmiddels 35-jarige Amsterdammer vanavond weer zijn stempel op de wedstrijd drukt, hoor je van verslaggever Erik-Jan Brinkman.

Tekst gaat verder onder de foto.

De duimen omhoog van Glynor Plet - Foto: Orange Pictures

Voor wedstrijd twee gaan we naar Limburg. Voor de tweede keer binnen vijf dagen treft VVV-Venlo een Noord-Hollandse beloftenploeg. In de wedstrijd tegen Jong Ajax was er geen winnaar (1-1).

In competitieverband troffen VVV-Venlo en Jong AZ elkaar in Venlo slechts één keer eerder: vorig seizoen bezorgde Fedde de Jong zijn ploeg de drie punten (0-1). Op papier ontlopen beide teams elkaar nu ook nauwelijks iets: VVV-Venlo staat zevende, Jong AZ is de nummer acht. 

Frank van der Meijden verzorgt het wedstrijdverslag vanuit stadion De Koel dat vanavond bijna is uitverkocht. De aftrap is om 20.00 uur. 

Jong Ajax is vrij vanavond. De Amsterdamse beloften spelen maandagavond thuis tegen Willem II. NH Sport is er vanavond van 19.00 tot 22.00 uur. Presentatie: Edward Dekker.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52