Ga naar Content

Tevreden Telstar-coach Mike Snoei kan zich niet vinden in 'plagerige' vragen: "Slecht geanalyseerd"

Op de tribunes van het AZ-trainingscomplex klonk na de Noord-Hollandse derby Jong AZ - Telstar wat gemor. De supporters vonden dat ze naar een saaie 0-0 wedstrijd keken. Telstar-trainer Mike Snoei zag zijn ploeg juist grote delen van de wedstrijd domineren. "Jammer, dat het niet beloond is."

Telstar-trainer Mike Snoei was tevreden na afloop - NH Nieuws

Waar de nodige voetballiefhebbers in Wijdewormer baalden van het vertoonde veldspel, genoot Mike Snoei van zijn ploeg en vond hij dat zijn ploeg het verdiende om te winnen. De oefenmeester uit Velsen-Zuid kon zich ook niet vinden in de vraagstelling van de NH Sport-verslaggever. "Slecht geanalyseerd, want zij schoten slechts twee keer richting doel."

"Compact spelen"

De enige opwinding op de tribunes was een kwartier voor tijd toen Jong AZ-goalie Sem Westerveld de strafschop stopte van Christos Giousis. Verder speelde Telstar vrij compact op eigen helft en daar kwam Jong AZ moeilijk doorheen. "De AZ-spelers worden opgeleid om aanvallend te voetballen", blikt Jonathan Mulder terug op het gelijke spel tegen Jong AZ. "Dus dan moet je tegen zulke teams compact spelen."

Tekst loopt door onder de video

Telstar-speler Jonathan Mulder na het gelijke spel tegen Jong AZ - NH Nieuws

"Vriend van mij"

Belangrijkste speler aan Alkmaarse zijde was Westerveld. De keeper van Jong AZ keerde een aantal schoten uit de tweede lijn en stopte de strafschap een kwartier voor tijd. "Ik ken Westerveld goed", aldus Mulder over de gemiste penalty van zijn teamgenoot Giousis. "Hij is een vriend van mij, alleen dit vond ik wel heel zuur."

Tekst loopt door onder de video

Telstar-speler Jonathan Mulder baalde dat zijn maatje Sem Westerveld de penalty stopte - NH Nieuws

Door het gelijke spel klimt Jong AZ twee plekken op de ranglijst naar positie acht. En Telstar zakt juist een plekje naar positie dertien. Vrijdag komen beide ploegen weer in actie. In Venlo staan de Alkmaarse beloften tegenover VVV en in Velsen-Zuid neemt Telstar het op tegen FC Dordrecht. Uiteraard live te volgen op NH Radio.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52