Ga naar Content

CL-campagne van Ajax ten einde, effectief Liverpool straft fouten snoeihard af

De Champions League-campagne van Ajax stokt in de groepsfase. De Amsterdammers hadden nog een hele kleine kans op overwintering als Liverpool werd verslagen, maar dit is niet gelukt. De Britten sloegen keihard toe en trakteerden de ploeg opnieuw op een harde nederlaag: 0-3.  

Brian Brobbey baalt opzichtig na de tegentreffers van Liverpool - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Vooraf was het doel van Ajax duidelijk. Als de Amsterdammers nog zicht wilde houden op overwintering in de Champions League moest Liverpool worden verslagen. Het liefst met twee goals verschil, omdat de ploeg dan een beter onderling resultaat zou hebben. Napoli zou in dat scenario overigens ook nog twee keer moeten winnen. De intenties waren direct zichtbaar, want Steven Berghuis - die twee keer scoorde tegen RKC - schoot op de paal.

Berghuis zorgde even later met een afstandsschot voor het volgende Amsterdamse gevaar. Andrew Robertson kreeg in de tegenstoot een grote kans, maar zijn schot verdween in het zijnet. Dusan Tadic kreeg daarna dé mogelijkheid op 1-0. De aanvoerder stond helemaal vrij en haalde uit. Zijn inzet werd echter gekraakt door Trent Alexander-Arnold. Dat bleek een voorbode, want Mohamed Salah zette zijn ploeg op voorsprong met een wippertje: 0-1. Darwin Núñez, die Ajax vorig jaar al pijn deed met Benfica, schoot op de paal.

Bekijk hieronder de gigantische kans van Tadic:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Hoop verdwenen

Alle hoop die de Amsterdammers nog hadden, werd razendsnel de grond ingeboord. Núñez vond eerst Remko Pasveer nog op zijn weg, maar een minuut later was het wel raak. De Uruguayaan knikte binnen uit een corner: 0-2. Ajax kon niet heel lang hiervan bijkomen, want Harvey Elliot zorgde voor de 3-0. De verdediging van de Amsterdammers was onvoldoende. De ingevallen Kenneth Taylor kreeg nog een goede mogelijkheid, maar de gastheren kwamen geen moment in de wedstrijd.

Liverpool liet de teugels een beetje vieren en hoefde niet meer. Verder dan een schotje naast het doel van Jurrien Timber kwam Ajax niet. Door de nederlaag tegen Liverpool is de overwintering in de Champions League buiten bereik.

Europa League

Ajax moet zich daardoor gaan richten op de Europa League. De Amsterdammers hebben zich hier al officieus voor geplaatst, omdat Rangers met meer dan vier goals zou moet winnen van Ajax. De ploeg heeft ook drie punten meer dan de Schotten, waardoor een punt volgende week in Glasgow voldoende is. Om zich optimaal voor te bereiden op dit duel heeft Ajax komend weekend vrij gekregen.

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber, Bassey, Blind (Wijndal/58); Klaassen (Kudus/58), Álvarez (Grillitsch/85), Berghuis (Conceição/85); Bergwijn, Brobbey (Taylor/63), Tadic

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52