Ga naar Content

AZ kan beslissende slag slaan in uitwedstrijd tegen FC Vaduz

Na twee nederlagen in de competitie en eentje in de Conference League hoopt AZ morgenavond weer de andere kant van de medaille te kunnen bewonderen. Bij een zege op FC Vaduz zijn de Alkmaarders er zeker van dat ze ook na de winterstop Europees spelen. 

Jordy Clasie - Foto: Pro Shots / Toon Dompeling

Dat de nederlagen tegen Apollon Limassol (1-0), Feyenoord (1-3) en vooral Excelsior (2-1) zijn aangekomen, moge duidelijk zijn. Op de persconferentie vanavond in Liechtenstein was Jordy Clasie duidelijk. Alleen als de ploeg de volle honderd procent geeft, is er kans op succes.

"Als team moeten we dit omdraaien. Elke wedstrijd is daar een ideale wedstrijd voor. Daarin moeten we niet teveel naar de tegenstander kijken. Ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen beseft dat we dat snel moeten gaan doen."

"Natuurlijk liggen er kansen, maar dit gaat niet eenvoudig worden"

AZ-aanvoerder Jordy Clasie

Dat het in de heenwedstrijd tegen FC Vaduz niet van een leien dakje ging, is nog niet vergeten. Clasie: "We hebben de beelden opnieuw bekeken en natuurlijk liggen er kansen, maar dit gaat niet eenvoudig worden." Volgens trainer Pascal Jansen wisten de Liechtensteiners in de counter voor (te) veel gevaar te zorgen. Desondanks won AZ in Alkmaar met 4-1. "In de eindfase hebben we het alsnog beslist, iets wat ook noodzakelijk is."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Uiteraard houdt Jansen de kaarten wat betreft de opstelling nog tegen de borst. Het ligt voor de hand dat de tegen Excelsior al vroeg gewisselde Maxim Dekker terugkeert in de basis, terwijl voorin Yukinari Sugawara waarschijnlijk weer de voorkeur krijgt boven Myron van Brederode.

Tussenronde

AZ heeft bij het begin van de vijfde groepswedstrijd 9 punten. FC Dnipro-1 staat op 7 punten, Apollon Limassol heeft er 4 en FC Vaduz 2. De eerste twee clubs gaan door, waarbij de groepswinnaar de tussenronde mag overslaan. AZ sluit de poule volgende week in Alkmaar af tegen FC Dnipro-1. 

De Aftrap in het Rheinpark stadion bij FC Vaduz - AZ is morgenavond om 18.45 uur.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52