Ga naar Content

Zaalvoetballers Hovocubo jagen op nieuw Champions League-succes: "Proberen te pieken"

De zaalvoetballers van Hovocubo vertrekken vanochtend vanaf Schiphol naar Malta. Op het eiland in de Middellandse Zee speelt de landskampioen uit Hoorn de komende dagen drie Champions League-wedstrijden. Als eerste morgen tegen de winnaar van vorig jaar Barcelona. "Waanzinnig", aldus trainer Sander van Dijk.

Hovocubo-trainer Sander van Dijk - Foto: Orange Pictures

"Natuurlijk wordt het zwaar, maar het is niet voor iedereen weggelegd om tegen dat soort ploegen te spelen", zegt Van Dijk enthousiast. "We kijken er enorm naar uit."

Vorig seizoen verraste Hovocubo door zich bij de laatste zestien ploegen van Europa te spelen. Ook toen werd er tegen de toenmalige winnaar gespeeld, Sporting Portugal. Na een 7-1 ruststand verloor Hovocubo met 8-2. De ervaring van toen neemt de ploeg nu mee.

"We gaan ons tot het bot wapenen"

Hovocubo-trainer Sander van Dijk

"Slordigheden van ons werden toen afgestraft", herinnert Van Dijk zich. "Tegen Barcelona zetten we ons beste beentje voor, maar we moeten ook realistisch zijn. Het is natuurlijk niet logisch dat we een goed resultaat zullen halen, maar we gaan ons tot het bot wapenen. Het zijn de krenten uit de pap." 

Zes nieuwe Brazilianen

Hovocubo zit in een poule met Futsal Dobovec uit Slovenië en de organiserende club Luxol St. Andrews. Van die laatste ploeg is bekend dat ze recent zes Brazilianen hebben ingevlogen. Van Dijk: "Ze zullen beter zijn dan de spelers die ze hadden. Ik ben nieuwsgierig. Het is een voordeel dat we eerst Barcelona treffen en dat we daarna onze tegenstanders kunnen analyseren als we daar daadwerkelijk zijn. Eén wedstrijd winnen, is mogelijk genoeg om door te gaan. We gaan proberen te pieken. Dat we het vorig jaar haalden was uniek, maar ik sluit het niet uit."

Supporters reizen mee

Vanavond gaat Hovocubo trainen in de hal waar de wedstrijden gespeeld worden. De zaalvoetballers kunnen waarschijnlijk op de steun van zo'n veertig tot vijftig supporters rekenen die ook naar Malta reizen. Van Dijk kan op de langdurig geblesseerden Karim Mossaoui en Noureddine Oulas Ben Youssef over een fitte selectie beschikken. 

Mocht Hovocubo zich opnieuw bij de beste zestien ploegn van Europa scharen dan worden er in de volgende ronde vier poules van vier gemaakt, waarvan de winnaars doorgaan naar de Final Four. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52