Ga naar Content

Tijdelijke puinruimer gevonden als opvolger van Schiphol-baas Dick Benschop

Ruud Sondag, eerder topman bij energieleverancier Eneco en afvalbedrijf Van Gansewinkel, wordt de tijdelijke opvolger van Schiphol-directeur Dick Benschop. Benschop kondigde vorige maand zijn vertrek aan, vanwege de aanhoudende chaos op de luchthaven. Sondag begint op 1 november en blijft tot en met 31 augustus 2023.

Dick Benschop (L) en Ruud Sondag - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet & Schiphol

De komende tien maanden mag Sondag, die nu nog commissaris is bij ProRail en Havenbedrijf Rotterdam, proberen het puin van Benschop op te ruimen én aan de slag met de krimp van Schiphol.

Het kabinet kondigde voor de zomer aan dat er op Schiphol vanaf eind volgend jaar minder vluchten mogen vertrekken en landen. Hoewel die kogel al door de kerk lijkt te zijn, kan de Europese Commissie daar nog een stokje voor steken en verzet KLM zich tegen het krimpbesluit.

Gespreid bedje

Het lijkt erop dat het geduld van de Raad van Commissarissen van Schiphol op is en snel een opvolger wilde voor Benschop om een einde te maken aan de chaos op de luchthaven. Sondag moet de komende maanden voor een gespreid bedje zorgen voor de man of vrouw die hem uiteindelijk voor langere tijd gaat opvolgen.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]