Ga naar Content

Vleugellamme Schipholbaas Benschop kiest voor spotlights op mega-luchtvaartbeurs

Scheidend directeur Dick Benschop van Schiphol is volgende week een van de hoofdsprekers van het World Aviation Festival in de Rai in Amsterdam. Ondanks zijn eigen besluit om als topman op te stappen, kiest Benschop toch nog voor de schijnwerpers bij deze driedaagse luchtvaartbeurs met 5.000 bezoekers. Twee weken geleden kondigde Benschop zijn vertrek aan, omdat hij de aanhoudende chaos op Schiphol maar niet onder controle kreeg.

Directeur Dick Benschop van Schiphol - Foto: NH Nieuws / Doron Sajet

Benschop is een van de 400 sprekers bij het luchtvaartevenement dat volgende week van 4 tot en met 6 oktober plaatsvindt in de Rai. Volgens een woordvoerder van Schiphol is Benschop een van de hoofdsprekers bij het World Aviation Festival, dat voornamelijk om innovaties op luchthavens en voor vliegmaatschappijen draait.

Zijn rol op de mega-beurs is opvallend, omdat Benschop zijn functie ter beschikking heeft gesteld en Schiphol op zoek is naar een opvolger. "Hij is gewoon nog steeds in functie", aldus zijn woordvoerder. Het is dan ook niet uitgesloten dat Benschop vaker publieke optredens zal hebben, tot er een nieuwe directeur is, maar volgende week voert adjunct-directeur Hanne Buis wel het woord namens Schiphol in een gesprek met de Tweede Kamer en vakbond FNV.

Welkomstwoord

Benschop mag op woensdagochtend 5 oktober de bezoekers van het World Aviation Festival welkom heten. Die speech volgt op het welkomstwoord van de nieuwe directeur van KLM, Marjan Rintel. Daarna wordt hij als hoofdspreker verwacht bij de opening de beursvloer van de zogenaamde 'Airport Hall', wordt hij geïnterviewd over de duurzaamheidsdoelen van Schiphol en neemt hij deel aan panelgesprek met vier andere luchthavenbazen.

Toegangskaartje kost 2.500 euro

De luchtvaartbeurs trekt bezoekers en sprekers uit de hele wereld, zoals de topmensen van de grootste luchtvaartmaatschappijen en luchthavens uit zes continenten. Een kaartje voor het World Aviation Festival kost maar liefst 2.500 euro. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]