Ga naar Content

Reizigers opgelet: FNV verwacht dat helft van bussen niet rijdt

Wie vandaag de bus pakt moet zijn of haar reis goed plannen: opnieuw wordt er gestaakt in het streekvervoer. Een aantal buschauffeurs legt tot en met vrijdag het werk neer om een betere cao af te dwingen. Reizigers wordt geadviseerd om voor alternatief vervoer te kiezen. Aan de staking doen alleen leden van FNV mee. Vakbond CNV ondertekende in juni al wel de nieuwe cao.

Foto:

Doordat dus niet alle chauffeurs meedoen is niet precies duidelijk welke buslijnen allemaal uitvallen. Een wachtende busreiziger op een station in Zaandam merkt deze ochtend op dat bussen richting Amsterdam wél rijden. Een ander uit zijn onvrede: "Ik wist het niet. Jammer dat het staken niet op een andere manier kan, want nu zijn wij als reizigers weer de dupe."

Meer actievoerders

De aangekondigde staking volgt op de staking van vorige maand. Toen legde zo'n dertig procent van de chauffeurs het werk neer. Dat was minder dan van te voren werd gedacht. Maar volgens FNV-woordvoerder Casper Schrijver groeit de actiebereidheid onder de leden.

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.