Ga naar Content

Nog steeds geen walstroom voor vluchtelingenschip • Deze zomer sprong hij verkeerd, 33-jarige man nu overleden

Dit is het IJmond nieuwsblog van woensdag 19 oktober. Hier vind je het nieuws van gisteren. Tips, nieuwtjes of mooie beelden uit de regio? Mail ze naar [email protected].

Silja Europa - Foto: NH Nieuws
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuwe tegenstander voor Jos van Belzen tijdens Rings Gala Beverwijk

Aankomend weekend wordt het Rings Gala georganiseerd in Beverwijk en één van de drie grote partijen tijdens dit boksevenement stond even op losse schroeven. Glory-kickbokser Jos van Belzen van team Spirit Beverwijk zou het aanvankelijk in de ring opnemen tegen Romano Bakboord. Organisator Milco Lambrecht laat weten dat Bakboord wegens een ernstige blessure niet in staat is te vechten. Men is op zoek gegaan naar een nieuwe tegenstander, maar dat bleek niet zo eenvoudig te zijn. Uiteindelijk is het de Duitse kickbokser Max Graf geworden die het tegen Van Belzen zal gaan opnemen.

Het gala vindt aankomende zaterdag vanaf 18:30 uur plaats in Sporthal Beverwijk.

Gevolgen busstaking beperkt, wel uitval in IJmond

Volgens vervoersbedrijf Connexxion zijn de gevolgen van de busstaking in de regio Haarlem/IJmond vooralsnog klein. Vandaag, morgen en overmorgen leggen chauffeurs die zijn aangesloten bij vakbond FNV het werk neer voor een betere CAO. Hoewel de vakbond verwachtte dat ongeveer de helft van de bussen niet zou rijden, is dat volgens Connexxion slechts 30 procent. 

Lees hier een verslag vanaf het Stationsplein in Haarlem, waar de meeste bussen gewoon rijden. Reizigers tussen IJmuiden, Beverwijk en Amsterdam hadden aan het einde van de ochtend overigens meer pech: volgens de app 9292 vielen toen veel bussen op die lijnen uit. Wie met de bus gaat, wordt dan ook opgeroepen de reisplanners voor vertrek te checken.

Telstar Buko Stadion - Foto: NH Sport / Rob Wanst

Reizigers opgelet: FNV verwacht dat helft van bussen niet rijdt

Volg via webcam: de bouw van de zoutdam in Zeesluis

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.