Ga naar Content

Advocaat Mees T. ontkent betrokkenheid van cliënt bij overlijden Carlo Heuvelman

De advocaat van Mees T. vindt dat haar cliënt moet worden vrijgesproken van doodslag. Het Openbaar Ministerie eiste gisteren acht jaar cel tegen de Hilversummer voor zijn betrokkenheid bij de fatale mishandeling van Carlo Heuvelman op Mallorca in juli vorig jaar.

Foto: NH Nieuws

Ook is T. volgens het OM schuldig aan een poging tot doodslag op een vriend van Heuvelman. Maar volgens zijn advocaat hebben getuigen waar het OM de strafeis op baseert de 19-jarige Hilversummer helemaal niet zien vechten. 

'Zevenmijlslaarzen'

"Het OM heeft zevenmijlslaarzen aangetrokken door een stevige eis neer te leggen van acht jaar, zonder uit te leggen wat nu de specifieke rol van Mees is geweest als het gaat om geweld tegen Carlo", zo stelt ze. 

Wel geeft T.'s advocaat toe dat haar cliënt heeft gevochten met vrienden van Heuvelman, maar volgens haar gebeurde dat tegelijkertijd met de dodelijke mishandeling van Heuvelman. Ook voor de poging tot doodslag op een vriend van Heuvelman moet haar cliënt vrijgesproken worden, zo stelt ze. T. zou zich volgens haar na één klap weer teruggetrokken hebben. 

Reactie T.

 T. wilde gisteren niet reageren op de strafeis, maar vandaag deed hij dat wel. Hij zegt erg geschrokken te zijn. "Niet alleen om de hoogte van de strafeis, maar ook omdat mijn grootste nachtmerrie werkelijkheid lijkt te worden. Dat een scenario wordt geschetst waarin ik de dader ben van het overlijden van Carlo."

Hoe gaat de Mallorca-zaak verder?

De komende dagen komen de advocaten van de andere verdachten aan het woord. Morgen is als eerste de advocaat van hoofdverdachte Sanil B. aan de beurt. Tegen hem heeft het OM de hoogste straf geeist: 10 jaar cel. De uitspraak van de rechter voor alle Hilversumse verdachten volgt 18 november. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]