Eerlijke AZ-goalie Verhulst neemt verantwoordelijkheid bij tegentreffer: "Gewoon klote"

Tot vandaag beleefde Hobie Verhulst een geweldig seizoen. In de zomer won de AZ-doelman de concurrentiestrijd van Peter Vindahl en daarna liep het bij hem en bij de Alkmaarse club als een trein. Zondag blunderde Verhulst in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord bij de tweede tegentreffer. "Dit is gewoon klote natuurlijk."

AZ-doelman Hobie Verhulst over zijn fout - NH Nieuws

"Ik moet die bal pakken", vertelt Hobie Verhulst over het moment in de 56e minuut. Het afstandsschot van Feyenoorder Sebastian Szymanski verwerkt de Alkmaarse keeper half. "Ik moest iets langer wachten en dan had ik 'm naar de zijkant kunnen tikken."

Milde Pascal Jansen

AZ begon als koploper in de kraker tegen Feyenoord. Dankzij een mooie treffer van Jens Odgaard kwamen de Alkmaarders nog op voorsprong, maar door persoonlijke fouten van Sam Beukema (veroorzaakt een strafschop) en Hobie Verhulst verliest AZ uiteindelijk met 1-3 in het eigen stadion. Na afloop was AZ-trainer Pascal Jansen mild voor zijn doelman. "Dit is heel vervelend voor Verhulst, maar we moeten niet vergeten wat daaraan vooraf gaat."

Tekst loopt door onder de video

AZ-trainer Pascal Jansen over de persoonlijke fouten tegen Feyenoord - NH Nieuws

Weinig kansen

De overwinning was ook verdiend voor Feyenoord. Voor rust waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar na rust heersten de Rotterdammers. AZ creëerde bijna geen kans in de tweede helft. "We speelden minder, waardoor we er minder goed uitkwamen."

AZ-doelman Hobie Verhulst blikt terug op het verlies tegen Feyenoord - NH Nieuws

Door het verlies is AZ de koppositie in de eredivisie kwijt en zakken de Alkmaarders naar plek vier op de ranglijst. Volgend weekend gaat AZ op bezoek bij Excelsior.