Ga naar Content

Doelman Hobie Verhulst wil aflopend contract bij AZ graag verlengen

Van de huidige AZ-selectie is Hobie Verhulst één van de weinige spelers van wie het contract na dit seizoen afloopt. Niet zo gek vindt de Alkmaarder, omdat hij pas sinds de zomer de eerste doelman is van AZ. In onze voetbal talkshow De Aftrap vertelt Verhulst dat hij met club in gesprek is over een langer verblijf in Alkmaar. 

Hobie Verhulst praat met AZ over een nieuw contract - NH Sport / Edward Dekker

Verhulst keerde vorige zomer van Go Ahead Eagles terug naar AZ waar hij in de jeugdopleiding speelde. Vorig seizoen kreeg de voor bijna twee miljoen euro aangetrokken Peter Vindahl Jensen de voorkeur van trainer Pascal Jansen, maar dit seizoen is Verhulst de eerste keus.

"Het zou mooi zijn als ik een heel belangrijke pilaar kan worden voor AZ"

AZ-keeper Hobie verhulst

"De club is heel erg tevreden", laat Verhulst weten die zelf ook het liefste wil blijven. "Ik heb veertien wedstrijden voor AZ gespeeld. Het zou mooi zijn als ik daar heel veel van kan maken en een heel belangrijke pilaar kan worden voor AZ." 

Voetbal als wetenschap

Uiteraard komt in De Aftrap ook de wetenschappelijke benadering van het stoppen van penalty's bij het Nederlands elftal aan bod. Bondscoach Louis van Gaal vertelde deze week op een persconferentie dat hij daarvoor oud-volleybalcoach Peter Murphy aan de staf heeft toegevoegd. Ook komen de niet-geselecteerde keepers Justin Bijlow (Feyenoord) en Kjell Scherpen (Vitesse) hiervoor speciaal naar Zeist.  

Oud-speler van onder meer Ajax en FC Volendam Ton Blanker begrijpt de scepsis. "Misschien wordt het iets te veel in het wetenschappelijke getrokken, maar als de expertise van de keeperstrainer aangevuld kan worden zou ik zeggen: ja." Verhulst is vooral benieuwd wat er precies onderzocht wordt. 

Tekst gaat verder onder de video.

Ton Blanker en Hobie Verhulst over de wetenschappelijk benadering van de penalty bij Oranje - NH Sport / Edward Dekker

De Aftrap is elke vrijdag op tv te zien bij NH Sport. De eerste uitzending is om 17.10 uur en daarna kun je 'm elk uur in de herhaling bekijken.

Erik-Jan Brinkman speelt halverwege het programma het spelletje Raak de Vlag tegen een (oud)voetballer. Dit keer neemt hij het in Alkmaar op tegen Beau Reus, de huidige doelman van het Belgische Beveren. De uitzending eindigt met de nieuwe opstelling van ons eigen team FC De Aftrap.

Kun je niet wachten tot de uitzending op tv is? Kijk dan hieronder de hele uitzending van vrijdag 23 september!

Tekst gaat verder onder de video.

De Aftrap van vrijdag 23 september met Hobie Verhulst en Ton Blanker - NH Sport / Edward Dekker

Volgende week zijn sportfotograaf Olaf Kraak en FC Volendam-speler Daryl van Mieghem te gast in De Aftrap. Heb je vragen en/of opmerkingen mail dan naar [email protected]

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Kijk elke vrijdag om 17.10 uur naar voetbal talkshow de Aftrap
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52