VZV bekert verder in Europa, Strijdbaar SEW met opgeheven hoofd uitgeschakeld

Ondanks een kleine nederlaag in Finland heeft VZV zich geplaatst voor de derde ronde in de Europacup. De handbalsters uit 't Veld verloren met 26-24 van het Finse Dicken, maar hadden vorige week al een ruime marge opgebouwd. SEW stond voor een hels karwei tegen Lugi Dam uit Zweden. In eigen huis wonnen de Noord-Hollanders weliswaar met 31-29, maar dat bleek niet genoeg om door te gaan in Europa.

Jane Kramer namens VZV - Foto: Orange Pictures

De ploeg van trainer Rolf Schulte von vorige week in eigen huis met ruime cijfers. VZV was toen met 22-13 te sterk voor de Finse handbalsters. "Dit was echt heel erg goed", zei Schulte na afloop van de thuiswedstrijd. In Helsinki kwam VZV vanmiddag geen moment in de problemen. Dicken moest met negen doelpunten verschil winnen, wat gezien het spelbeeld van vorige week een schier onmogelijke opgave bleek.

Bekijk hieronder de samenvatting van VZV - Dicken van vorige week.

VZV met één been in de volgende ronde van de Europacup - NH Nieuws

SEW

SEW stond voor een lastige opgave om de volgende ronde in Europa te bereiken. Vorige week verloren de handbalsters uit NIbbixwoud met 31-23 van Lugi Dam uit Zweden. In De Bloesem moest de ploeg van trainer Michael Vijverberg dus met minimaal acht doelpunten verschil winnen.

De thuisploeg legde Lugi Dam het vuur behoorlijk aan de schenen. Enkele prachtige treffers vanaf de linkerkant bezorgden SEW lange tijd een voorsprong. Vooraf werd gevreesd dat SEW weleens kanonnenvoer zou zijn voor de Zweedse handbalsters, maar tot ieders verbazing gingen de Noord-Hollanders met een nipte 17-16 voorsprong de rust in.

Na de rust golfde de wedstrijd op en neer en bleven de twee ploegen dichtbij elkaar. SEW gaf zich echter niet gewonnen en speelde een puike partij. De thuisploeg won met 31-29, maar dat bleek niet genoeg om de volgende ronde te bereiken.