Samenvatting: Probleemloze avond voor VZV in European Cup tegen Dicken, nederlaag SEW in Zweden

Een simpele overwinning voor VZV in de European Cup. De handbalsters uit 't Veld versloegen Dicken met 22-13 en kwamen geen moment in de problemen tegen de Finnen. "Dit was echt heel erg goed", sprak VZV-trainer Rolf Schulte na afloop.

VZV met één been in de volgende ronde van de Europacup - NH Nieuws

Extra krachten in EC

Een meevaller voor VZV uit ’t Veld dus vanavond, omdat het in de nationale competitie niet goed gaat. De eerste vier wedstrijden werden verloren tegen VELO, Kwiek, Boer’n Trots en VOC. Afgelopen weekend werden pas de eerste punten binnengehaald. De handbalsters versloegen PSV met 31-28.

De slechte start in de eredivisie was geen moment te zien in de European Cup-wedstrijd tegen het Finse Dicken. "De Europacup roept toch extra krachten op. Met zoveel krachten heb ik ze in de competitie nog niet zien spelen", aldus Schulte.

Tekst loopt door onder video

VZV-trainer Schulte: "Het team steeg boven zichzelf uit" - NH Nieuws

Vliegende start

Het team uit de kop van Noord-Holland was vanaf het begin sterker en kwam op voorsprong. De marge werd snel uitgebreid van 5-3 en naar 11-3. Daardoor was de stand bij rust ruim in het voordeel van VZV: 12-5.

In de tweede helft bleef VZV een maatje te groot voor de Finnen. Binnen de kortste keren stond het 16-8, waardoor het eigenlijk al gespeeld was. In de slotfase werd de marge nog tien punten (21-11) en de eindstand was 22-13. Keepster Lisanne Bakker speelde een ijzersterke wedstrijd. "Dat het zo makkelijk ging, had ik niet verwacht. Volgende week moeten wij het afmaken", sprak Bakker na afloop.

Volgende week zaterdag is de return in Finland.

Lisanne Bakker van VZV keepte een prima pot tegen het Finse Dicken - NH Nieuws

SEW onderuit in Zweden

SEW uit Nibbixwoud speelde vandaag ook de heenwedstrijd in de European Cup. In tegenstelling tot VZV verloor het team van Michael Vijverberg wel. Het werd tegen Lugi Dam (Zweden) 31-23.

De return wordt volgende week gespeeld in Nibbixwoud.