Ga naar Content

Handbalsters SEW en VZV starten nieuw Europees avontuur in Scandinavië

Bij de loting voor de tweede ronde van de Europacup zijn zowel de handbalsters van SEW als die van VZV aan een Scandinavische ploeg gekoppeld. SEW kreeg het Zweedse Lugi Dam uit de koker en VZV gaat naar Finland om te spelen tegen Dicken. 

Jane Kramer namens VZV - Foto: Orange Pictures

SEW uit Nibbixwoud speelt in het weekend van 8/9 oktober eerst in Zweden. Een week later in het weekend van 15/16 is de return. Afgelopen seizoen bleek de derde ronde het eindstation voor SEW. Het Israëlische Maccabi Arazim Ramat bleek toen over twee wedstrijden te sterk. 

Europees ticket

VZV uit t' Veld gaat het opnemen tegen Dicken uit Finland. Ook VZV, dat onder leiding staat van coach Rolf Schulte, speelt in het weekend van 8/9 oktober eerst thuis. De beslissing valt een week later in Finland. In de vorige editie van de EHF European Cup reikte VZV tot de laatste zestien. Hierin bleek de latere winnaar Costa del Sol Malaga een maatje te groot.

Het Amsterdamse VOC, dat afgelopen seizoen de play-offs om de landstitel verloor van Venlo, heeft zich niet ingeschreven voor deelname in Europa. Daarom schoof het ticket van VOC door naar SEW. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • NH Sport is vanaf maandag 29 augustus weer op tv te zien om 17.10 uur 
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52