Ga naar Content

Bankje doodgeschoten Sjaak Groot krijgt blijvende plek in Berkhout

Onder een boom, uitkijkend op de vijver en straat waar Sjaak jarenlang aan woonde, staat nu een wit bankje. 'Sjaak zijn bankje', valt er te lezen op het meubel. Een initiatief van nabestaanden en vrienden.

Foto:

De 72-jarige Sjaak overlijdt vorig jaar juni, nadat hij is overvallen en neergeschoten in zijn woning. Een bende wordt verdacht van de overval. Zes verdachten zitten nu vast voor de moord op Sjaak, maar ook voor andere overvallen in de regio. Een zevende verdachte uit West-Friesland is overleden. 

Lees ook

Het witte bankje was van Sjaak en stond naast zijn groene huis aan het Oosteinde. Nabestaanden en vrienden wilden het buitenmeubel graag een blijvende plek geven in het dorp.

Het bankje werd door hen eerst geplaatst aan de andere kant van de vijver, op een steiger. Dit bleek geen goede plek vanwege de veiligheid en overig gebruik van de steiger, aldus wethouder Bart Krijnen. 

Iets andere plek

Daarom heeft de gemeente uiteindelijk in samenspraak met de nabestaanden en vrienden een nieuwe plek gekozen. Iets verderop, aan een wandelpad en ook aan de vijver. Onder een boom.

De gemeente Koggenland heeft geregeld dat er een betonnen plaat onder het bankje staat en er is een afvalbak geplaatst. De vrienden en nabestaanden hebben uiteindelijk het meubel geplaatst. 

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]