Start van hoofdcontent

BERKHOUT

nl

Berkhouter (72) door geweld om het leven gekomen

15 juni 2021, 12.09 uur · Aangepast 15 juni 2021, 14.59 uur · Door Marije de Nijs & Chantal Bos

De 72-jarige man die gisteren dood in zijn woning aan het Oosteinde in Berkhout is gevonden, is door een misdrijf om het leven gekomen. De politie doet nu onderzoek naar wat er precies is gebeurd en is op zoek naar een specifieke getuige. 

Foto: Chantal Bos / NH Nieuws

Het slachtoffer werd gistermiddag door een buurman en een vriend gevonden in zijn woning. Daarna is gelijk de politie gealarmeerd die de woning hermetisch heeft afgesloten en nu onderzoekt wat er zich allemaal in het huis heeft afgespeeld.

Gisteren meldden mensen dicht bij de familie al aan NH Nieuws dat het zou gaan om een woningoverval. "Ik begreep van de buren dat hij geslagen zou zijn met een knuppel." Maar de politie kan daar nu nog niks over zeggen. 

Wel is de politie op zoek naar een specifieke getuige. In de nacht van zondag op maandag zou rond 3.00 uur een donkerkleurige auto over het Oosteinde zijn gereden.  Deze bestuurder zou mogelijk belangrijke informatie hebben.

Geliefd

De overleden man was zeer geliefd in het dorp. "Hij was een bekende in Berkhout, waar hij al heel lang woonde. Tot zo'n 10 jaar geleden had hij een benzinepomp voor zijn huis, daar kenden veel mensen hem van. Hij was gepensioneerd en gek op autocross", vertelt buurman Koops gisteren aan NH Nieuws. 

Ook vanmorgen sprak onze verslaggever Chantal Bos nog buurtbewoners. Iedereen is aangeslagen. Zo zou het slachtoffer ook nog een gehandicapte zoon achterlaten, die beschermd woont in Hoorn. 

Buurtbewoners zijn geschrokken - NH Nieuws

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]