Eerste eredivisiedoelpunt hoogtepuntje Volendammer Walid Ould-Chikh: "Mooie goal"

Walid Ould-Chikh is van de hatelijke nu af, hij maakte zijn eerste treffer op het hoogste niveau. De Volendamse middenvelder zette zijn ploeg op voorsprong op bezoek bij FC Emmen, maar hij zag ook dat de thuisploeg alweer snel gelijk maakte. "Het was een mooie goal."

Volendammer Walid Ould-Chick over z'n eerste eredivisietreffer - NH Nieuws

Het doelpunt van Walid Ould-Chikh viel ongeveer halverwege de tweede helft, maar een paar minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. En van die Emmense tegentreffer baalde trainer Wim Jonk vooral, omdat hij vond dat zijn ploeg slecht stond te verdedigen.

Lef

Dat betekent dat FC Volendam niet heel veel opschiet met de 1-1 in Drenthe. De ploeg van Wim Jonk stijgt wel een plekje op de ranglijst. Vitesse is nu de nieuwe rodelantaarndrager in de eredivisie, maar de Arnhemmers komen zaterdagavond nog in actie. Jonk eist vooral meer lef van zijn ploeg, maar hij zag dat slechts mondjesmaat op de Oude Meerdijk. "Als we dat doen, dan komt het voetbal er ook meer uit."

Tekst loopt door onder de video

Trainer Wim Jonk is duidelijk in wat hij eist van FC Volendam - NH Nieuws

"Spirit tonen"

Werk aan de winkel dus voor de Volendamse oefenmeester. Dat weet ook doelpuntenmaker Ould-Chikh. Toch maakt hij zich ondanks de zeventiende plek en de zes verzamelde punten na tien wedstrijden niet zoveel zorgen. "We moeten spirit blijven tonen"

FC Volendam-speler Walid Ould-Chikh maakt zich nog geen zorgen - NH Nieuws

Aankomende week mag FC Volendam twee keer aan de bak. Dinsdagavond gaan de Volendammers op bezoek bij Harkemase Boys voor de KNVB Beker en zondag wacht de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen voor de competitie.